Magična noć za Argentinu: Roho srušio Nigeriju za osminu finala

"Gaućose" sada čeka okršaj sa Francuskom
2 komentar(a)
Argentina Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Argentina Mundijal u Rusiji, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2018. 19:58h

Argentina je preživjela pakao kakav se rijetko viđa u grupi, ali je na kraju više na srce nego na klasu došla do osmine finala Mundijala.

I za to joj je trebao čudesan meč u Sankt Peterbrugu - "gaućosi" su savladali Nigeriju rezultatom 2:1, a veliki trijumf joj je donioMarkos Roho u 86. minutu.

Argentina je zaista prošla sve i svašta, jer je Nigerija kod 1:1 izgledala kao tim koji je spreman da postigne i drugi pogodak i završi priču, ali će se pamtiti dva promašaja Odiona Igaloa koji su ubrizgali dozu nade timu Horhea Sampaolija.

I stigao je momenat koji su toliko čekali, a kreirali su ga defanzivci - Gabrijel Merkado je centrirao, odbrana "super orlova" nije bila spremna za Roha, koji je slabijom desnom nogom zatresao mrežu.

U tom momentu su čak i Dijega Maradonu savladale emocije, pa je prema navijačima Nigerijaca pokazao srenji prst...

Argentina je vodila magičnim golom Lionela Mesija u 14. minutu koji je prekinuo post od 662 minuta bez pogotka na mundijalima, ali je izjednačenje donio Viktor Mozes iz penala u 50.

To je bio rezultat koji je Nigerijcima praktično garantovao prolaz (s obzirom na to da je Island izgubio od Hrvatske), ali su uprskali...

Argentina je tako zakazala veliki derbi protiv Francuske u osmini finala, koji je na programu u subotu u Kazanju.

NIGERIJA - ARGENTINA 1:2

Sankt Peterburg - Stadion "Krestovski arena". Gledalaca: 64.468. Sudija: Džunejt Čakir (Turska). Strijelci: Mozes u 50. za Nigeriju, Mesi u 14, Roho u 86. minutu. Žuti kartoni: Balogun, Mikel (Nigerija), Mesi, Maskerano, Banega (Argentina).

Nigerija: Uzoho, Balogun, Ekong, Omeruo (90. Ivobi), Mozes, Etebo, Mikel, N'Didi, Idovu, Musa (90+2. Simi), Iheanačo (46. Igalo).

Argentina: Armani, Merkado, Otamendi, Roho, Tagliafiko (80. Aguero), Peres (61. Pavon), Maskerano, Banega, Di Marija (72. Mesa), Mesi, Iguain.

Bonus video: