Peruanci u strahu da da ih Argentinci ne otruju: Ni kap argentinske vode

Kako javljaju peruanski mediji, igračima će biti zabranjeno da uzimaju bilo kakvu tečnost u hotelu, na stadionu, gdje god da se nađu, kako bi se izbjegla mogućnost da im domaćini nešto - sipaju u piće
60 pregleda 0 komentar(a)
Peru, Foto: Reuters
Peru, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2017. 20:34h

Argentina i Peru u petak u Buenos Ajresu igraju ključnu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Dva kola prije kraja, dvije selekcije dijele četvrto mjesto sa po 24 boda, ko izgubi reskira da propusti Mundijal, da ne dobije šansu čak ni kroz baraž, s obzirom da šestoplasirani Čile ima bod manje.

Za Argentince bi to bio "smak svijeta", za Peruance tragedija, s obzirom da na završnicu čekaju još od 1982. godine.

Gosti sve rade da naprave iznenađenje na "Bombonjeri", razmišljaju o svakom detalju, pa i o tome šta će da piju tokom boravka u Argentini.

Kako javljaju peruanski mediji, igračima će biti zabranjeno da uzimaju bilo kakvu tečnost u hotelu, na stadionu, gdje god da se nađu, kako bi se izbjegla mogućnost da im domaćini nešto - sipaju u piće.

Peruanski savez obezbijediće dovoljne količine obične i mineralne vode, sokova, kafe i ostalih napitaka.

U prošlosti je bilo slučajeva zbog kojih strahuju Peruanci.

Na Mundijalu 1990. godine, članovi stručnog štaba argentinske selekcije dali su brazilskom defanzivcu Branku bocu vode u kojoj su bile rastvorene tablete za spavanje.

Branko se nakon meča sa Argentinom, koji je Brazil izgubio 1:0 (Kaniđa, na asistenciju Maradone), žalio da je imao nesvjesticu.

Priča je 14 godina bila spekulacija, da bi istinitost 2004. u jednoj TV emisiji potvrdio Maradona.

Bonus video: