Sutjeska u Petrovcu želi da pokaže ko je šampion

Nakon što su prije dva kola napunili mrežu Dečića (3:0), Nikšićani traže pobjedu i na gostovanju još jednom pretendentu za visok plasman, u jedinom meču 8. kola Meridianbet 1. CFL koji se igra danas (19 h)

4057 pregleda 4 komentar(a)
Sutjeska je 6. na tabeli, ali samo na dva boda od vrha, Foto: FSCG
Sutjeska je 6. na tabeli, ali samo na dva boda od vrha, Foto: FSCG

Petrovac i Sutjeska igraju derbi meč 8. runde Meridianbet Crnogorske fudbalske lige, a ujedno i jedini duel ove runde koji će se igrati večeras - u subotu (19 h).

Svi ostali mečevi na programu su u nedjelju, Budućnost u Beranama gostuje Jezeru, Dečić takođe putuje na sjever na okršaj sa Jedinstvom, Arsenal u Kotoru čeka Rudar, dok je Mornar domaćin Iskri.

Sutjeska je prije dva kola napunila mrežu Dečića kraj Bistrice, večeras će još jednom timu koji je bio hit na početku prvenstva pokušati da pokaže ko je šampion.

Tim Nenada Brnovića stiže na stadion pod Malim brdom nakon tri vezana meča u kojima nije primio gol - dvije pobjede i remija, računajući i Kup trijumf nad Jezerom.

Sutjeska je tek 6. na tabeli, ali ima samo dva boda manje od trojke na vrhu, Budućnosti, Jezera i Dečića.

”Pobjeda protiv Jezera u Kupu je podigla samopouzdanje ekipi. Svjesni smo da moramo da popravimo još puno stvari. Petrovac ima bod više, u blagom su padu forme, ali nas to neće zavarati. Oni su ekipa sa najboljim napadačkim potencijalom u ligi. Što se nas tiče - kuburimo sa realizacijom. Stvaramo šanse, ali ih ne realizujemo. Nadam se da ćemo to popraviti”, rekao je u najavi meča Nenad Brnović.

Petrovac je blistao na početku sezone, a onda je vezao pet utakmica bez pobjede - tri remija i dva poraza, oba od Mornara, računajući i ispadanje u Kupu.

”Nema previše vremena za analizu, siguran sam da će se ekipa konsolidovati i u dva preostala meča pred prvenstvenu pauzu odraditi na najbolji mogući način. Nezgodan je trenutak za nas, Sutjeska se konsolidovala nakon dolaska novog trenera, ali vjerujem da ćemo pred našim navijačima osvojiti tri boda”, kazao je vezista Petrovca Marko Marković.

Subota

PETROVAC - SUTJESKA (19 h)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Nedjelja

JEZERO - BUDUĆNOST (16)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

JEDINSTVO-FRANCA - DEČIĆ (18)

Sudija: Radoje Pajović Podgorica

ARSENAL - RUDAR (19)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

MORNAR - ISKRA (19)

Sudija: Nikola Vođević (Podgorica)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: