Džeko o meču BiH sa Rusijom: Protiv sam dok nevini stradaju; Pjanić: Bez teksta sam

NS/FS BiH je prihvatio ponudu za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice protiv Rusije, objavio je savez

11215 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević

Odluka Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine o odigravanju prijateljske utakmice protiv Rusije u Sankt Peterburgu u novembru, izazvala je oštre kritike u toj zemlji.

NS/FS BiH je prihvatio ponudu za odigravanje međunarodne prijateljske utakmice protiv Rusije, objavio je savez.

Na službenoj stranici tek su navedeni tehnički detalji o odigravanju prijateljskog susreta protiv "selekcije Rusije koja se na FIFA rang listi nalazi na 35. poziciji".

Ako će se igrati, biće to prva utakmica Rusije protiv jedne evropske reprezentacije nakon početka ruske agresije na Ukrajinu.

"Protiv sam odigravanja utakmice sve dok nevini ljudi stradaju. Uvijek sam samo isključivo za mir i želim da se solidarišemo s ljudima iz Ukrajine u ovim teškim trenucima za njih," rekao je kapiten reprezentacije i napadač milanskog Intera Edin Džeko koji je u dresu BiH upisao rekordnih 124 nastupa i postigao rekordna 63 gola.

"To nije dobra odluka. Kada reprezentacija počne ostvarivati dobre rezultate, uvijek nešto nije u redu," istakao je Miralem Pjanić koji je za BiH reprezentaciju odigrao 107 utakmica.

"Ostao sam bez teksta, Savez zna moj stav," dodao je bivši vezista Liona, Rome, Juventusa i Barselone u razgovoru za sportske.ba.

Oglasila se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zaprijetivši prekidom saradnje s FS BiH ukoliko ostane pri odluci o odiravanju utakmice protiv Rusije.

"Sarajevo, kao grad koji je najduže bio pod opsadom agresora i ja kao gradonačelnica, oštro osuđujemo odluku saveza da igra prijateljsku utakmicu sa Rusijom”, navela je Karić.

Bonus video: