Fudbalski ples Sutjeske u Petrovcu

Nikšićani slaivli u Petrovcu 4:0, pa će izabranici Nenada Brnovića noćiti na prvom mjestu na tabeli

10829 pregleda 13 komentar(a)
Novica Eraković je asistirao, pogađao i branio, Foto: Meridianbet 1. CFL
Novica Eraković je asistirao, pogađao i branio, Foto: Meridianbet 1. CFL

Fudbal je najpopularniji sport, a koliko ta igra može biti lijepa demonstrirala je Sutjeska na gostovanju Petrovcu u 8. kolu CFL-a.

Nikšićani su slavili 4:0, to su uradili na fenomenalan način...

Brz protok lopte, transformacija, pravovremena ubacivanja, nesebičnost u odlukama podređenim timskom uspjehu. Nije falilo ni stava, pa su gosti od starta stavili do znanja da žele da se oni pitaju i diktiraju tempo.

Tako je Konrad već u drugom minutu bio u šansi, ali je bespotrebno prilikom šuta otišao previše u lijevu stranu. Dovoljno da golman Jelovac “uđe” u šut.

Ali, Sutjeska je povela iz treće prave prilike, kada je Novica Eraković ubacio sa lijeve strane, a Dragan Grivić bio najbrži na drugoj stativi i nogom poslao loptu u mrežu u 22. minutu. Grivić je u 37. minutu pravovremenim utrčavanjem na pas Erakovića izborio penal, koji je Marko Vučić rutinski pretvorio u gol.

U drugom od tri minuta nadoknade poluvremerna Eraković se i sam upisao u strijelce nakon dodavanja Konrada.

I u nastavku je Sutjeska odigrala lijepo, iako je spustila ritam. Pamti se prečka Anta Babića u 51, a potom je imala i još nekoliko lijepih akcija koje su prethodili golu Vuka Strikovića u 72. minutu.

Imao je i Petrovac u nastavku nekoliko dobrih prilika, Argentinac Faust je bio zamalo kratak nakon centaršuta Radinovića, Mendi je oprobao šut sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Giljen bio siguran.

Petrovčan su u krizi, nakon što su u prva tri kola imali tri trijumfa. Potom su tri puta remizirali, a onda i tri puta izgubili u nizu, od čega jednom u Kupu, gdje su eliminisani od Mornara.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: