Penal u završnici, pa poništen gol za pobjedu i neredi: Juveu samo bod protiv Salernitane

U Torinu je bilo svega - golova, promašenih penala, poništenih golova i tuče. Meč je završen 2:2

13040 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nevjerovatan meč u Torinu i sigurno jedan od najuzbudljivijih koji su u fudbaleri Juventusa odigrali u posljednje vrijeme.

Juventus je na domaćem terenu dočekao Salernitanu i osvojio samo bod - 2:2.

Ali kakav je meč odigran u Torinu, nevjerovatna završnica, finiš meča kakav vjerovatno nije viđen na fudbalskim terenima širom Evrope.

Salernitana je nakon 45 minuta vodila 2:0, a strijelci su bili Kandreva i Pjontek iz penala.

Tim iz Salerna je sanjao senzaciju i istorijsku pobjedu na terenu velikog rivala, ali je strijepio od 51. minuta kada je Bremer nakon asistencije Kostića postigao gol za Juve i smanjio zaostatak.

Napadali su domaći, gosti se branili, a onda je u 93. meču dosuđen penal za Juventus. Loptu je uzeo Bonući, ali je njegov udarac odbranio Sepe, da bi se lopta odbila do defanzivca Juvea, koji je ispravio grešku i izjednačio.

Nakon Bonućijevog gola, ostao je još minut za igru, a Juve je dobio korner. Sjajno je centrirao Kvadrado, a gol glavom za erupciju na stadionu postigao Arkadijuš Milik. Pisalo je tada na semaforu 3:2 za Juve, Milik je skinuo dres i dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, ali su uzbuđenja tek krenula. Sudija Marćenaro je dobio signal iz VAR sobe da je Bonući prilikom udarca Milika uticao na igru i bio u ofsajdu i da bi gol trebalo da bude poništen.

Tada je krenula tuča na terenu, uslijedili su neredi, a kada je Marćenaro pogledao usporeni snimak, ostao je neumoljiv - gol je poništen! Naravno, crveni karton Miliku je ostao, jer u ovakvim situacijama ne može da bude poništen.

Zbog nereda sudija je dijelo crvene kartone, pa su ranije u svlačionicu otišli Kvadrado, Facio i trener Juvea Masimilijano Alegri.

Na kraju je meč trajao 102 minuta i završen je 2:2. Juve je upisao četvrti vezani remi i ima deset bodova, dok je Salernitana nakon najboljeg starta u istoriji kluba na sedam bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: