Dečić izbacio Budućnost i postao lider, a mijenja trenera: Janković pred odlaskom, Batak prva opcija?

Ranije su se trenerske smjene dogodile u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu, u klubovima koji su predstavljali CG fudbal na evropskoj sceni

23866 pregleda 35 komentar(a)
Foto: FK Dečić
Foto: FK Dečić
Ažurirano: 12.09.2022. 19:10h

Nakon Budućnosti, Sutjeske i Iskre, i četvrti predstavnik crnogorskog fudbala na evropskoj sceni vjerovatno će promijeniti trenera u ranoj fazi sezone.

Vladimir Janković će, po svemu sudeći, od večeras biti bivši trener Dečića, odnosno da će sa njim biti sporazumno raskinut ugovor.

Iz više izvora "Vijesti" su dobile potvrdu da će to biti epilog njegovog sastanka sa čelnicima kluba iz Tuzi.

Ukoliko do rastanka dođe, momenat će biti neobičan - Dečić je jučerašnjom pobjedom nad Jedinstvom u Bijelom Polju (2:1) preuzeo lidersku poziciju na tabeli (16 bodova u osam kola, dva više od Budućnosti, Sutjeske i Jezera), a u srijedu je eliminisao Budućnost u osmini finala Kupa Crne Gore, nakon penal serije.

Prije ta dva dobra rezultata, Jankovićev tim je, međutim, doživio dva teška poraza, od Sutjeske u Nikšiću (3:0) i Arsenala u ulozi domaćina (4:2).

Janković je na klupu Dečića došao u aprilu, sa timom iz Tuzi je igrao finale Kupa, i dvije evropske utakmice, u Ligi konferencija protiv Dinamo Minska (1:1, 1:2).

U fudbalski krugovima se pominje da bi mogao da ga naslijedi Radoslav Batak, 45-godišnji bivši reprezentativac Crne Gore, koji je do sada vodio Vojvodinu, Novi Pazar i Radnički Niš, a kao trener radio je i na Tajlandu.

Ranije su se trenerske smjene dogodile u Podgorici, Nikšiću i Danilovgradu.

Miodrag Džudović je na klupi Budućnosti zamijenio Aleksandra Nedovića, koji je zatim preuzeo Iskru od Milivoja Novovića, dok je Nenad Brnović došao u Sutjesku umjesto Milije Savovića.

Bonus video: