Pobjeda nad Crnom Gorom je prioritet za BIH, o meču sa Rusijom u oktobru

U>takmica između Rusije i BiH trebalo bi da se odigraa 19. novembra

3059 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri BiH uoči meča sa Ukrajinom u oktobru prošle godine, Foto: Shutterstock
Fudbaleri BiH uoči meča sa Ukrajinom u oktobru prošle godine, Foto: Shutterstock

Informacija o zakazivanju prijateljske utakmice između fudbalskih selekcija BiH i Rusije, za novembar u Sankt Peterburgu, izazvala je proteklih dana brojne reakcije ne samo u BiH javnosti, već i u Evropi.

Reagovali su i igrači, Edin Džeko i Miralem Pjanić, kao prve zvijezde i najveći autoriteti, kazali da su protiv odigravanja tog meča.

Nakon nekoliko dana se oglasio i predsjednik FS BiH Vico Zeljković.

Istakao je da je u ovom trenutku najvažniji susret koji reprezentacija igra protiv Crne Gore u okviru Lige nacija 23. ovog mjeseca, a nakon toga i onaj sa Rumunijom.

Podsjetio je da su članovi Izvršnog odbora na jednoj od ranijih sjednica jasno postavili cilj kad je u pitanju A reprezentacija:

"To je pobjeda protiv selekcije Crne Gore kao prioritet i potvrda prvog mjesta u grupi, te plasman u A Ligu nacija. Time bismo bili i u mnogo povoljnijoj poziciji na predstojećem žrijebu za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Podsjećanja radi, primarni cilj koji smo postavili bio je plasman reprezentacije na Euro 2024. kao i poboljšanje infrastrukturnih uslova na našim stadionima. Polako idemo ka ispunjavanju tih ciljeva", kazao je Zeljković za sajt FS BiH.

Zeljković je najavio da će se u oktobru održati tematska sjednica IO na kojoj će se razgovarati o spornom susretu protiv Rusije.

"Dosadašnji rad članova Izvršnog odbora bio je jedinstven i namjeravamo da tako i ostane te ćemo na zahtjev člana IO Fuada Čolpe u oktobru mjesecu održati tematsku sjednicu na kojoj ćemo razgovarati o ovoj utakmici", kazao je Zeljković.

Utakmica između Rusije i BiH trebalo bi da se odigraa 19. novembra.

Bonus video: