Levandovski na mjestu uspjeha

Liga šampiona u fudbalu - večeras je na programu sedam utakmica drugog kola. Derbi u Minhenu, sastaju se Bajern i Barselona

3190 pregleda 8 komentar(a)
Levandovski ponovo na “Alijanc areni”, Foto: Reuters
Levandovski ponovo na “Alijanc areni”, Foto: Reuters

Na redu je drugo kolo grupne faze Lige šampiona, obilježiće ga povratak Roberta Levandovskog na njemačko tlo i duel Erlinga Halanda sa Borusijom Dortmund.

Norvežanin sjutra sa Mančester sitijem dočekuje bivšu ekipu Borusiju Dortmund, dok Poljak večeras stiže u Minhen - kao devetka Barselone će napasti Bajern, klub u kojem je oborio brojne rekorde i postao prvak Evrope.

Bavarci i Levandovski se baš i nisu prijateljski rastali, ljeto je bilo burno, na kraju je klub morao da prihvati realnost i proda iskusnog napadača za skoro 50 miliona eura.

- Robert je osvojio sve sa nama i navijači će to cijeniti. Ja mu ne bih zviždao, nadam se da neće ni oni - rekao je sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić.

Bajern i Barsa su imali odličan start. Njemački šampion je pobijedio Inter u Milanu 2:0, dok je na “Nou kampu” nadigrana češka Viktorija Plzenj (5:1) uz het-trik Levandovskog.

BARSA BI DA PREKINE OČAJNU SERIJU

Kataloncima definitivno nije svejedno kada se sastaju sa Bajernom. Prošle godine su poraženi u oba meča u grupi (po 3:0), i dalje se pamti debakl od čak 8:2 u četvrtfinalu 2020. kada je tim iz Minhena i došao do titule.

- Radujem se što ću ponovo vidjeti Levandovskog - kazao je trener Julijan Nagelsman.

Levandovski je u dresu Bajerna postigao 344 golova na 375 utakmica.

- Znao sam da je veliki fudbaler, ali ne i da je ovakav profesionalac - istakao je trener “blaugrane” Ćavi.

Inter gostuje u Češkoj, već nakon prvog kola miriše na to da će duel Italijana i Viktorije Plzenj biti borba za treće mjesto i plasman u Ligu Evrope.

- Imali smo tešku sedmicu, ali je pobjeda nad Torinom podigla raspoloženje. Vjerujem da će se to vidjeti protiv Plzenja - kaže Simone Inzagi.

LIVERPUL MORA DA SE ISKUPI

Debakl u Napulju je malo ko očekivao, ali u Liverpulu očigledno nije sve idealno. Poraz od 4:1 na jugu Italije je poziv za uzbunu, pa “redsi” moraju da reaguju - večeras je protivnik Ajaks na “Enfildu”.

Holandski velikan je imao moćan startu, lako je izašao na kraj sa Rendžersom (4:0) i najavio da je spreman da se bori za jedno od prva dva mjesta u grupi A. Duel Rendžersa i Napolija u Glazgovu se igra sjutra umjesto večeras zbog, kako je navela Uefa, logističkih ograničenja povezanih sa smrću kraljice Elizabete II.

Atletiko Madrid ide u Leverkuzen nakon uzbuđenja i pobjede na premijeri protiv Porta, Totenhem gostuje Sportingu, a zanimljivo bi moglo da bude u Marseju, gdje stiže aktuelni osvajač Lige Evrope - Ajntraht.

Bonus video: