Raspadori džoker, razigrani Maravilja

Omaleni napadač donio pobjedu Napoliju, Aleksis Sančes igra odlično na startu sezone u dresu Marseja

2549 pregleda 0 komentar(a)
Raspadorijev prvi gol u dresu “azura”, Foto: S.S. Napoli
Raspadorijev prvi gol u dresu “azura”, Foto: S.S. Napoli

Nema Viktora Osimena zbog povrede, Hviča Kvarachelia nije imao sreće da postigne gol, ali Napoli je pregrmio i osvojio tri boda protiv Specije.

Potpuno ih je zaslužio poslije skoro 30 šuteva na gol, ali trijumf je stigao kasno, tek u 89. minutu - donio ga je Đakomo Raspadori, novajlija iz Sasuola, jedan od napadača u kojem italijanska javnost vidi garanciju za budućnost. Bio je to Raspadorijev prvi pogodak u sezoni, ali veoma vrijedan, jer su “azuri” njime ostali na diobi prvog mjesta Serije A.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Handanović (Inter) - u sedmici u kojoj su navijači Intera “upoznali” fantastičnog Andrea Onanu, koji je bio sjajan protiv Bajerna, iskusni Slovenac je bio igrač utakmice u duelu sa Torinom. U subotu je bio pravi kapiten.

ODBRANA

Maripan (Monako) - Čileanac je jedan od najiskusnijih u mladom timu “kneževa” koji su u duelu sa Lionom vezali drugi trijumf u Ligi 1. Maripan je bio strijelac drugog gola.

Ridiger (Real Madrid) - stavio je tačku na pobjedu šampiona protiv Majorke i postao tek drugi fudbaler koji je bio strijelac u četiri od pet najjačih evropskih liga.

SREDINA

De Jong (Barselona) - okolnosti su bile takve da je na kraju ostao u Barsi. A kada je već tu - onda Ćavi dobro vidi koliko “blaugrana” igra bolje sa Holanđaninom u ekipi.

Brozović (Inter) - izrastao je u jednog od junaka u meču u kojem je vezni red Intera djelovao nemoćno. Dočekao je perfektan centaršut Nikola Barele, onda majstorski proslijedio loptu u mrežu.

Valverde (Real Madrid) - fudbaler koji bitno utiče na ritam “kraljevskog kluba”. Pogodak za izjednačenje protiv Majorke je bio fascinantan - vukao je loptu 60 metara, onda opalio lijevom nogom u dalji ugao.

NAPAD

Imobile (Lacio) - polako hvata zalet - upisao se treći put u Seriji A ove sezone, otvorio put ka pobjedi nad Veronom.

Sančes (Marsej) - prijao mu je odlazak iz Italije i izazov na Velodromu. Marsej je drugi na tabeli, čileanski fudbaler je već bio strijelac četiri puta ove sezone, a velikan nakon sedam rundi ima šest pobjeda i remi, baš kao i Pari Sen Žermen.

Tel (Bajern) - tek će se čuti za talentovanog Francuza kojeg je Bajern platio Renu skoro 30 miliona eura. Rođen je 2005, sa 17 godina i 136 dana je postao najmlađi strijelac Bavaraca u istoriji Bundeslige.

Raspadori (Napoli) - početak sezone je pripao Kvaracheliji, ali Napoli ne bi savladao Speciju u subotu da nije bilo novajlije iz Sasuola.

Soboslai (Lajpcig) - stigao je Marko Roze na klupu i Mađar je odmah zablistao. Postigao je evrogol protiv Borusije Dortmund u ubjedljivoj pobjedi - 3:0.

Bonus video: