Haland može da bude X faktor Sitija u Ligi šampiona

Siti nikada bio prvak Evrope, uprkos velikim ulaganjima, ispao je od budućeg šampiona Real Madrida u polufinalnoj fazi prošle sezone, nakon što je u finalu 2021. poražen od Čelsija

3819 pregleda 0 komentar(a)
Erling Haland, Foto: Reuters
Erling Haland, Foto: Reuters

Erling Haland može da bude X faktor Mančester sitija i da napravi veliku razliku u očajničkoj želji za nedostižnom titulom Lige šampiona, rekao je vezista Ilkaj Gundogan uoči meča sa Borusijom iz Dortmunda.

Siti nikada bio prvak Evrope, uprkos velikim ulaganjima, ispao je od budućeg šampiona Real Madrida u polufinalnoj fazi prošle sezone, nakon što je u finalu 2021. poražen od Čelsija.

Obraćajući se novinarima na Etihadu na pres konferenciji, Gundogan je rekao da Halandov sjajan početak karijere u Engleskoj može da dovede do uspjeha u Evropi.

"Nadamo se tome. Ove godine kada imamo pravu devetku biće nam lakše," rekao je Gundogan.

“Vidjećemo, Liga šampiona je naša želja. Znamo da nikada nije lako igrati u ovom takmičenju i ponekad detalji mogu da odluče o ishodu”.

Haland je već postigao 12 golova u svim takmičenjima za Siti, uključujući dva protiv Sevilje u pobjedi 4:0 u prvoj utakmici grupe G.

“Brojke govore same za sebe. Mislim da je klub potpisao nevjerovatnog igrača", dodao je Gundogan.

“Njegov karakter, odlučnost i stav van terena su takođe impresivni. On je veoma zreo i njegova budućnost je svijetla”, rekao je Gundogan, koji je, poput Halanda, u Siti došao iz Dortmunda.

“Obojica se zaista radujemo utakmici protiv našeg starog kluba."

Bonus video: