Životna priča Kristijana Ronalda: Snovi dječaka sa Madeire

"Fudbal me tjerao da idem dalje, mislio sam samo na fudbal. Sada, kada sam otac i kada znam kroz šta sam prošao, ne znam da li bih dozvolio mom sinu da tako rano ode od kuće”, istakao je Ronaldo
385 pregleda 8 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2017. 14:15h

Kristijano Ronaldo je posljednji u nizu velikih sportista, koji su svoje životne priče ispričali za portal “The player's tribune”.

As Reala je u autorskom tekstu opisao svoj fudbalski i životni put od “talentovanog i mršavog dječaka, koji je uvijek radio više od svih da bi bio najbolji”, do jedne od najvećih fudbalskih zvijezda svih vremena.

“Do sedme godine sam igrao na ulici, a na trening me odveo otac, koji je bio ekonom u klubu Andorinja. Želio sam da ga učinim ponosnim. Prvih dana nisam ni znao pravila, ali mi je bilo zabavno. Sjećam se oca, koji je gledao svaki trening, u svom radnom odijelu, pomalo namršten, sa bradom. Uživao je, a svaku noć, za večerom, mi je govorio kako moram da nastavim”, ispričao je Kristijano.

Njegov put su, ipak, odredile majka i sestra.

“One nisu znale ništa o fudbalu, niti ih je zanimalo šta ja to radim. Sve do jednog trenutka... Kada sam došao kući poslije treninga, majka me zagrlila i izljubila kao, čini mi se, nikada do tada. Nisam znao šta se događa, jer je do tada bila nezainteresovana. Rekla mi je da je bila na treningu... Kasnije je postala moj najveći navijač, a moje utakmice u Sportingu, kada sam imao 17 godina, preživljavala je tako da je uoči svake pila tablete za smirenje”, napisao je Ronaldo.

Sa 11 godina se preselio iz Madeire, gdje je, kako kaže, živio teško i igrao u patikama, koje mu je poklonio rođak.

“Otišao sam u Sportingovu akademiju u Lisabon. Plakao sam svaki dan, bio je to najteži period u mom životu. Nisam želio da odustanem, jer sam želio da budem najbolji. Fudbal me tjerao da idem dalje, mislio sam samo na fudbal. Sada, kada sam otac i kada znam kroz šta sam prošao, ne znam da li bih dozvolio mom sinu da tako rano ode od kuće”, istakao je Ronaldo.

Imao je 15 godina kada je saigračima prvi put rekao da će da bude najbolji na svijetu.

“Sada, nakon 400 mečeva u Realu i svega što sam postigao, mogu da kažem da sam se rodio kao pobjednik, ali sam naporno radio i odrekao se mnogo čega da bih ispunio jedan dio mojih ambicija. Jedan dio – jer još nije kraj. Još želim da pobjeđujem, da obaram rekorde, da bih potpuno ispunio snove jednog dječaka sa Madeire”, napisao je Ronaldo.

Bonus video: