Vlasnici Čelsija tražili od Tuhela da igra u formaciji 4-4-3?

Čelsi je prije sedam dana otpustio Tuhela nakon poraza od zagrebačkog Dinama u prvom kolu Lige šampiona, a britanski mediji javljaju kako su novi vlasnici kluba predvođeni Bolijem bili nezadovoljni Tuhelovim radom i samo su tražili razlog da ga smijene

7379 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Čelsija Tod Boli zatražio je od sada već bivšega trenera Tomasa Tuhela da igra s 12 fudbalera, prenosi britanski The Athletic.

Čelsi je prije sedam dana otpustio Tuhela nakon poraza od zagrebačkog Dinama u prvom kolu Lige šampiona, a britanski mediji javljaju kako su novi vlasnici kluba predvođeni Bolijem bili nezadovoljni Tuhelovim radom i samo su tražili razlog da ga smijene.

Tako The Athletic donosi priču da je Boli prilikom predstavljanja svog novog projekta Tuhelu između ostalog predložio stil igre i formaciju po kojoj bi londonski klub trebalo da bude prepoznatljiv.

Britanski mediji prenose da je američki biznismen tražio od Čelsija da igra u formaciji 4-4-3, što je 11 igrača u polju, a ukupno 12 na terenu.

Mediji tvrde da nije riječ o grešci, jer je bilo očito da novi vlasnici londonskog kluba nisu upoznati s fudbalom.

Tom prilikom Boli i njegovi saradnici izgubili su i privid autoriteta pred Tuhelom.

Izvori bliski klubu demantovali su ovu informaciju, a oglasio se bivši engleski reprezentativac Rio Ferdinand.

"Priča o formaciji 4-4-3 je istinita. Vlasnici Čelsija htjeli su da se previše miješaju u posao trenera, a znalo se da Tuhel to neće podnijeti. Otkaz se mogao očekivati", rekao je Ferdinand.

Bonus video: