Ćavi: Ovo je bila bolna lekcija, zaslužili smo da pobijedimo

„Ovaj poraz je korak unazad, ali nije realan prikaz dešavanja na terenu. Imali smo šest ili sedam šansi da povedemo, dominirali smo u prvom poluvremenu. Uradili smo dovoljno ne samo da izbjegnemo poraz, već da pobijedimo”, istakao je trener Katalonaca

5261 pregleda 6 komentar(a)
Foto: REUTERS/Andreas Gebert
Foto: REUTERS/Andreas Gebert

Iako je imala nekoliko odličnih prilika i bila bolji tim u 1. poluvremenu, Barselona je peti put zaredom poražena od Bajerna (2:0).

Bavarci su sve riješili za četiri minuta, od 50. do 54, kada su mrežu Katalonaca tresli Lukas Ernandes i Liroj Sane.

„Razlika između Bajerna i nas je u tome što oni nemaju milosti pred protivničkim golom. Propustili smo prevelik broj šansi, a u Ligi šampiona se to surovo kažnjava. Zabrljali smo, ovaj poraz je korak unazad, ali nije realan prikaz dešavanja na terenu. Imali smo šest ili sedam šansi da povedemo, dominirali smo u prvom poluvremenu. Uradili smo dovoljno ne samo da izbjegnemo poraz, već da pobijedimo”, istakao je Ćavi.

Barselonini igrači su šutirali 18 puta, naspram Bajernovih 13 pokušaja da savladaju Mark-Andrea ter Štegena, ali nijednom nisu našli put do mreže.

„Došli smo po pobjedu, ali promašili smo previše šansi. Levandovski nekoliko, Pedri dvije, Rafinja sa distance... Ovo je razočaranje i nepravda”, istakao je Ćavi.

Trener „blaugrane” je rekao i šta zamjera svojoj ekipi.

„Markiranje kod kornera prije gola Ernandrsa je bilo jako loše, a kod drugog pogotka je trebalo da faulom prekinemo kontru. Biti konkurentan na ovom nivou znači da moraš da si siguran prilikom prekida, da ne dozvoljavaš rivalu tranziciju, kao i da koristiš šanse koje ti se ukažu. Ovo je bila bolna lekcija, ali na greškama se uči”, zaključio je Ćavi.

Bonus video: