Putevima Zika, Skolarija i Rivalda

Ivan Bošković preuzimanjem Bunjodkora, jednog od najvećih klubova u Uzbekistanu, već na početku trenerske karijere prihvatio ogroman izazov

6142 pregleda 2 komentar(a)
Foto: fcbunyodkor.com
Foto: fcbunyodkor.com

U stolici u kojoj su sjedjeli Ziko i Skolari, klubu u kojem je igračku karijeru završio legendarni Rivaldo, trenersku karijeru započeo je jedan crnogorski trener - Ivan Bošković.

Poziv Bunjodkora, jednog od najvećih uzbekistanskih klubova, možda je stigao iznenada i neočekivano, ali nije došao slučajno. Nekadašnji napadač Sutjeske, Budućnosti i Grblja, internacionalac na Tajlandu i Uzbekistanu, već nekoliko godina se sprema za on što ga čeka od prošle nedjelje.

„Već tri godine radim kao trener u Bunjodkoru, radio sam sa ekipama uzrasta do 18 i 19 godina, ove sezone sam radio sa U21 ekipom, koja je ustvari B tim. Prošle godine sam završio Pro licencu. Loši rezultati prve ekipe su uticali da se već promijene dva trenera, jer po prvi put u istoriji Bunjodkor je u donjoj polovini tabele”, kaže za „Vijesti” 40-godišnji Danilovgrađanin.

Izbor da velikana vrati na pravi put pao je na - Ivana Boškovića.

„Rukovodstvo kluba je bilo zadovoljno mojim radom i izrazili su želju da me postave za glavnog trenera. Ja sam, naravno, prihvatio poziv - izazov je veliki, odgovornost takođe, ali vjerujem da ćemo uspjeti da se podignemo na tabeli”.

Prvi samostalni trenerski posao, Bošković je, jasno, tek na početku, ali kakvom početku...

„Ovo je samo prvi korak, idemo utakmicu po utakmicu, u igri su još 24 boda do kraja prvenstva”, kaže Bošković.

Bunjodkor je deveti od 14 klubova, mnogo bliži zoni ispadanja, nego gornjem dijelu, mladi crnogorski trener će pokušati to da promijeni, počevši već od sjutrašnjeg gostovanja Olimpiku.

I nema više vremena, kako ističe, ni da razmišlja koliko je ponosan.

„Čast je voditi klub koji su trenirali Ziko i Skolari, gdje je veliki Rivaldo završio karijeru. Daću sve od sebe da ostavim trag”.

Bonus video: