Raspucani Jovović, Kojašević i Đorđević; Sisto - danska opasnost iz drugog plana

U kakvoj su formi crnogorski i danski reprezentativci pred presudnu utakmicu u borbi za plasman na Mundijal, 5. oktobra u Podgorici
86 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Jovović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Jovović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2017. 11:07h

Crna Gora 5. oktobra protiv Danske igra odlučujuću utakmicu za plasman na Svjetsko prvenstvo. Posljednji put provjeravamo formu naših i danskih fudbalera u klubovima

CRNA GORA

GOLMANI

Danijel Petković (Lorijen): Bio je pošteđen klupskih obaveza, kako bi se ranije priključio reprezentaciji. Njegov Lorijen igrao je sinoć, a Petković je još od subote u Podgorici.

Milan Mijatović (Budućnost): Savladan u prvenstvu nakon 445 minuta - Budućnost je u Nikšiću poražena od Sutjeske 1:0.

Mladen Božović (Larisa): Standardan u klubu, branio cijeli meč protiv PAOK-a, Larisa je remijem (1:1 kod kuće) pobjegla sa začelja tabele Superlige Grčke.

ODBRANA

Adam Marušić (Lacio): Ne samo što se ustalio u prvom timu Lacija, već je postao važan dio tima koji je 4. na tabeli Serije A. Igrao svih 90 minuta u goleadi protiv Sasuola (6:1 za Rimljane).

Stefan Savić (Atletiko): Igrao protiv Leganesa - na standardno dobrom nivou, ali napadači „kolćonerosa” nisu obavili svoj dio posla (0:0).

Žarko Tomašević (Ostende): Prva pobjeda Osteneda u prvenstvu ove sezone, i to protiv Tomaševićevog bivšeg kluba, Kortrajka - 2:1 u gostima za bijeg sa začelja. Igrao svih 90 minuta, na poziciji štopera.

Marko Simić (Pahtakor): Strijelac drugi vikend zaredom - pogodio u pobjedi 3:1 protiv ekipe Maš'al.

Filip Stojković (Crvena zvezda): Prvi poraz Crvene zvezde ove sezone, od Napretka u Kruševcu, i to nakon velike pobjede u Kelnu u Ligi Evrope. Stojković standardan na oba meča.

Nemanja Mijušković (Taraz): Taraz bolji od Aktobea, Mijušković igrao do 85. minuta. Dobio žuti karton.

Emrah Klimenta (Sakramento): Postigao gol u pobjedi nad Finiksom - 2:0, u američkoj USL diviziji. Postigao je već četiri gola ove sezone.

Elsad Zverotić (Sion): Asistencija za remi Siona protiv Lozane (1:1).

SREDINA

Nikola Vukčević (Braga): Braga - Eštoril 6:0, Vukčević ostao na klupi. Tri dana ranije igrao je cijeli meč u pobjedi nad Bašakšehirom u Ligi Evrope.

Mirko Ivanić (BATE Borisov): Dao gol Arsenalu u Ligi Evrope, a onda učestovao u pobjedi u derbiju domaćeg šampionata - 1:0 protiv Dinama u Minsku. Zamijenjen u finišu.

Marko Janković (Partizan): Nije igrao protiv Čukaričkog u prvenstvu, prije toga jeste 90 minuta u porazu od kijevskog Dinama u Ligi Evrope (2:3).

Marko Vešović (Rijeka): Goleada protiv Rudeša (6:1), igrao cijeli meč, ali još važnije - učestvovao u nesrećnom porazu od Milana na „San Siru” (3:2) u Ligi Evrope. Tim sa Kvarnera pao je duboko u sudijskoj nadoknadi.

Vladimir Jovović (Jablonec): Sjajna forma - dva gola u pobjedi nad Mlada Boleslavom (3:1). Pet utakmica, tri kao starter - već tri gola za Jablonec.

Damir Kojašević (Vojvodina): Prvi golovi u dresu Vojvodine - sam pobijedio Mladost iz Lučana na Karađorđu (dva gola, 2:0).

Vukan Savićević (Slovan): Ušao u finišu u domaćem remiju sa Nitrom (1:1).

Aleksandar Šćekić (Genčlerbirligi): Igrao treći meč zaredom, svih 90 minuta, ovoga puta u porazu u gostima od Antalijaspora (4:1).

Sead Hakšabanović (Vest Hem): Nije igrao proteklog vikenda.

NAPAD

Stevan Jovetić (Monako): Igrao do 81. minuta u domaćem remiju „kneževa” sa Monpeljeom.

Fatos Bećiraj (Dinamo M): Težak poraz Dinama u moskovskom derbiju od Lokomtive (3:0), zamijenjen u 74. minutu.

Luka Đorđević (Arsenal Tula): Treći strijelac Premijer lige Rusije sa tri gola. Odlučio duel sa Krasnodarom.

Stefan Mugoša (Šerif): Počeo duel protiv Kopenhagena u Ligi Evrope (0:0), a onda igrao pola sata u domaćoj pobjedi nad Zimbruom (2:1).

DANSKA

GOLMANI

Kasper Šmajhel (Lester): Nesavladan na gostovanju Bormutu (0:0)

Jonas Losl (Hadersfild): Izrešetao ga Hari Kejn - poraz kod kuće od Totenhema 4:1.

Frederik Renou (Brondbi): Nesavladan u trijumfu nad Sonderjskeom (4:0).

ODBRANA

Henrik Dalsgard (Brentford): Midlsbro - Brentford 2:2, igrao na poziciji desnog beka, svih 90 minuta.

Simon Kjer (Sevilja): Igrao cijeli meč na poziciji štopera u pobjedi nad Malagom 2:0. Dobio žuti karton.

Andreas Bjeland (Brentford): Nije igrao na „Riversajdu” protiv Midlsbroa.

Jens Larsen (Udineze): Pobjeda od 4:0 protiv Sampdorije, igrao cijeli meč desnog beka.

Riza Durmisi (Betis): Vatromet na „Anoeti”, Real Sosijedad - Betis 4:4. Durmisi igrao od 1. do 90. minuta, na poziciji lijevog beka.

Andreas Kristensen (Čelsi): Igrao svih 90 minuta za Čelsi u porazu u derbiju od Mančester sitija. Ima 21 godinu, talentovan štoper, već je u jednom od najjačih klubova Evrope, velika nada danskog fudbala.

Janik Vestergard (Borusija Menhengladbah): Centralni bek Menhengladbaha, igrao proteklog vikenda u pobjedi nad Hanoverom kod kuće 2:1.

Matijas Jorgensen (Hadersfild): Nije mogao da se nosi sa saigračem iz reprezentacije Eriksenom i ostalim zvijezdama Totenhema - Hadersfild primio četiri gola kod kuće.

SREDINA

Vilijam Kvist (Kopenhagen): Iznenađujući poraz Kopengahena na gostovanju Lingbiju (3:1), ušao u igru u 87. minutu.

Tomas Dilejni (Verder): U prvoj polovini septembra bio je u vrhunskoj formi, na svakom meču je davao golove. Sada su stali i on, i Verder - 0:0 protiv Hamburgera, „zeleni” su posljednji na tabeli.

Kristijan Eriksen (Totenhem): Dirigovao u vrhunskoj partiji i pobjedi Totenhema u Hadersfildu (4:0). Zamijenjen u 75. minutu.

Lase Šene (Ajaks): Postigao gol iz penala u ubjedljivoj pobjedi Ajaksa u Herenvenu (4:0). Dobio žuti karton.

Majk Jensen (Rozenborg): Igrao 90 minuta u remiju kod kuće sa Sarpsborgom (1:1).

Lukas Lerager (Bordo): Igrao protiv Nejmara, Kavanija, Mbapea... Nije mogao ništa da uradi, PSŽ je već na poluvremenu vodio 5:1, na kraju je bilo 6:2.

Pjone Sisto (Selta): Već tri vikenda zaredom daje golove za Seltu - pogodio u goleadi protiv Đirone (3:3).

NAPAD

Andreas Kornelijus (Atalanta): Zamijenjen u 32. minutu u remiju protiv Juventusa (2:2).

Jusuf Poulsen (Lajpcig): Postigao gol u gostujućoj pobjedi nad Kelnom od 2:1.

Kasper Dolberg (Ajaks): Ušao u igru u finišu meča protiv Herenvena, njegovi saigrači već su bili obavili sav posao (4:0).

Viktor Fišer (Majnc): Ušao na teren u 86. minutu u pobjedi u gostujućem remiju Majnca sa Volfsburgom (1:1).

Niklas Bendtner (Rozenborg): Konačno se zaustavio sa golovima, tim iz Trondhajma je u derbiju kola prvenstva Norveške remizirao kod kuće sa Sarpsborgom (1:1), ali i dalje ima velikih devet bodova na vrhu.

Bonus video: