Uhapšen brat Pola Pogbe zbog optužbi za pokušaj iznude

Pol Pogba je krajem avgusta objavio da je prijavio francuskoj i italijanskoj policiji da je bio žrtva pokušaja iznude 13 miliona dolara, a da u sve umiješan njegov stariji brat Matijas

5096 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Matijas Pogba i još tri osobe su uhapšene nakon optužbi i prijave Pola Pogbe da su pokušali da mu iznude novac, javlja više svjetskih medija.

"Matijas se javio istražiteljima popodne i sproveden je u pritvor", piše ESPN.

Pol Pogba je krajem avgusta objavio da je prijavio francuskoj i italijanskoj policiji da je bio žrtva pokušaja iznude 13 miliona dolara, a da u sve umiješan njegov stariji brat Matijas.

Prethodno je Matijas na društvenim mrežama objavio snimke u kome je kazao da će razotkriti kakav je zapravo njegov slavni brat, za koga je, između ostalog, rekao da je platio vrača da baci čini na Kilijana Mbapea.

Pol Pogba je zatim objelodanio da je podnio prijavu zbog iznude, uz tvrdnje da su početkom godine dvojica naoružanih muškaraca sa kapuljačama od njega tražili 13 miliona dolara u stanu u gradići Lanji sur Marnu, gdje je posjetio svoju porodicu.

On je istražiteljima rekao da su prije pomenutog incidenta isti ljudi pokušavali da ga zastraše, čak i u Juventusovom trening centru, kada je među osumnjičenima Pol prepoznao i svog brata Matijasa.

Pol je naveo da je iste osobe kasnije vidio i u Mančesteru i u Torinu, te da je i tada među njima vidio svog brata.

Pol Pogba je rekao policiji da je bio u kontaktu sa prijateljima iz djetinjstva i da nikada nije odbijao da im ponudi finansijsku pomoć ukoliko bi se našli u teškoj situaciji.

Priznao je, ipak, da je iz kuće izbacio jednog prijatelja nakon što je saznao da je sa njegove kartice „skinuo” 200.000 dolara.

Bonus video: