Juve bez bodova u Ligi šampiona, Alegri nije zabrinut: Moramo da ćutimo i radimo

Juventus sinoć nakon preokreta izgubio od Benfike u Torinu - 2:1

3016 pregleda 0 komentar(a)
Juventus na sinoćnjoj utakmici, Foto: Reuters
Juventus na sinoćnjoj utakmici, Foto: Reuters

Fudbaleri Juventusa izgubili su sinoć od Benfike (2:1) u Torinu i vezali četvrti meč bez pobjede.

"Stara dama" je u rezultatskoj krizi, ali to ne brine previše trenera Masimilijana Alegrija, koji smatra da njegova pozicija nije ugrožena.

"Moja pozicija je ugrožena? Ne, teški trenuci su dio igre. Jedino što moramo da uradimo jeste da ćutimo i da radimo", rekao je nakon meča Alegri.

Juve je poveo u ranoj fazi meča preko Milika, do odlaska na odmor je izjednačio Žoao Mario iz penala, a preokret u nastavku kompletirao David Neres.

"Uradili smo dobar posao u prvih 20 minuta, a onda smo počeli da se povlačimo i da se suočavamo sa poteškoćama. Nakon 2:1 za Benfiku utakmica je praktično bila gotova. Mogli smo da primimo još golova, imali smo šansu za pogodak na kraju, ali bi utisak i izdanje ostali isti. Ponavljam, moramo da ćutimo, radimo i razmišljamo o narednom meču Lige šampiona. Ovakve stvari se dešavaju i dešavaće se opet, a mi moramo da se nosimo sa njima sa velikom odgovornošću. U nedjelju imamo tešku utakmicu, pa ćemo nakon nje ponovo razmišljati o Ligi šampiona. Ništa nije izgubljeno", smatra Alegri.

Juve je bez bodova nakon dva meča u Ligi šampiona.

"Nemam šta da zamjerim ekipi i razumijem poteškoće na psihološkom planu. Suočavali smo se sa teškim uslovima, penal je promijenio tok utakmice na psihološkom planu. Normalno je da su očekivanja velika, ali činjenica je da nam nedostaje dosta važnih igrača. Teško uspjevamo da odmorimo igrače koji već imaju mnogo utakmica u nogama. Sada se u Ligi šampiona situacija zakomplikovala, ali moramo da radimo mirno i odgovorno - ja, tim i cijeli klub", zaključio je Alegri.

Bonus video: