„Đavoli” se vade u Moldaviji, Dabanović sudi Marušiću

Na programu mečevi 2. kola u Ligi Evrope i Ligi konferencija, na terenu će biti i crnogorski internacionalci

5056 pregleda 0 komentar(a)
Kristijano Ronaldo na iskušenju protiv Šerifa, Foto: CRAIG BROUGH
Kristijano Ronaldo na iskušenju protiv Šerifa, Foto: CRAIG BROUGH

Mančester junajted je u Premijer ligi pokazao pozitivne znake u igri, ali je već na startu Lige Evrope doživio poraz (1:0) od Real Sosijedada na “Old Trafordu”. Istina, menadžer Junajteda Erik ten Hag izveo je prošlog četvrtka protiv španske ekipe kombinovani sastav, ali je malo vjerovatno da će kombinovati i večeras (18.45) na gostovanju Šerifu.

Engleski klubovi prethodnog vikenda nisu igrali zbog smrti kraljice Elizabete, utakmica “đavola” sa Lidsom narednog vikenda je otkazana, a meč sa šampionom Moldavije posljednji pred reprezentativnu pauzu. Zbog toga treba očekivati da će Ten Hag izvesti najjači tim, sa izuzetkom Markusa Rašforda, koji se povrijedio protiv Arsenala.

”Rašford neće konkurisati za ovaj susret. Povrijedio je mišić protiv Arsenala. Povreda nije ozbiljnije prirode, mislim da će nam se brzo pridružiti”, rekao je Ten Hag uoči meča.

Novinare je zanimalo da li će u startnoj postavi biti Kristijano Ronaldo.

”Izvinjavam se navijačima u Moldaviji, ali će odgovor na to pitanje dobiti sjutra kada počne utakmica”, bio je zagonetan Holanđanin.

A u Danskoj (18.45) će na terenu biti crnogorski internacionalci - Adam Marušić i Lacio gostuju Midtjilandu, a taj meč će suditi Nikola Dabanović, kojem će asistirati Milutin Đukić i Vladan Todorović. Ulogu četvrtog sudije obavljaće Miloš Bošković.

”Midtjiland je dobar tim, godinama igra u Evropi. Ekipa ima dobre napadače i brza krila. Moramo pokazati karakter, ako želimo da kontrolišemo meč”, smatra trener Lacija Mauricio Sari, čija je ekipa u prvom kolu savladala Fejnord.

Marko Vešović i Marko Janković sa Karabagom dočekuju Nant (18.45). Šampion Azerbejdžana je u prvom kolu poražen od Frajburga 2:1 i novi kiks bi ga udaljio od borbe za nokaut fazu.

I u Ligi konferencija će na terenu biti “hrabrih sokola”. Risto Radunović i FCSB dočekuju Anderleht, dok Partizan, u čijem sastavu će biti Igor Vujačić, u Beogradu (21) igra sa Nicom.

Žalgiris, našeg Marka Miličkovića dočekuje Bazel, a Edvin Kuč, Dejan Zarubica i Damir Ljuljanović sa Balkanijem igraju u Pragu protiv Slavije.

Bonus video: