Janković pogodio - Karabag razbio Nant, Zvezda pala na Crnom moru, Šerif Ronaldo (VIDEO)

Marko Janković pogodio efektno sa više od 20 metara u ubjedljivoj pobjedi Karabaga protiv Nanta (2:0). Ovo je prvi gol crnogorskog veziste u dresu azerbejdžanskog kluba

13874 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dva kola Lige Evrope, po gol crnogorskih internacionalaca u Karabagu - prije sedam dana pogodio je Marko Vešović, večeras Marko Janković.

Jankovićev gol je vredniji - stigao je u ubjedljivoj pobjedi kod kuće protiv Nanta od 3:0. To je i prvi pogodak 27-godišnjeg veziste u azerbejdžanskom klubu, u 14. utakmici na domaćoj i internacionalnoj sceni. Janković je ljetos stigao u Karabag, iz Beitaj Jerusalima.

Nekadašnji vezista Partizana, Olimpijakosa, SPAL-a i drugih klubova pogodio je u 72. minutu preciznim udarcem po zemlji sa više od 20 metara.

Prije Jankovića, mrežu Nanta pogađali su Ovusu u 60. i Zubir u 65. minutu.

Dakle, potop "kanarinaca" za svega 12 minuta - za deliriju na "Azersun areni", pred 27 hiljada gledalaca.

Karabag nakon dva kola ima tri boda, jer je prošlog četvrtka izgubio od Frajburga u gostima. Njemački tim hita ka drugoj fazi, večeras je slavio sa 3:0 na gostovanju Olimpijakosu u Pireju. Nant ima tri boda, Grci su bez bodova.

U lošoj situaciji nakon dva kola je Crvena zvezda, koja je poražena od šampiona Turske Trabzonspora na obali Crnog mora - 2:1 za domaćina.

Marek Hamšik je u 16. minutu glavom načeo Borjana, na centaršut Trezegea.

Pobjednik je mogao da se nasluti kada je Kangva u 63. minutu dobio drugi žuti karton i otišao u svlačionicu.

Trezege je samo pet minuta kasnije efektnim golom povećao na 2:0.

Veljko Nikolić je minut prije kraja postigao počasni gol za Beograđane.

U kako je lošoj situaciji prvak Srbije, govori tabela i dosadašnji rezultati - Zvezda je izgubila od Monaka i Trabzonspora, posljednja ja na tabeli, a lider je četvrti tim - Ferencvaroš!

Mađari su prošle sedmice kod kuće dobili Trbzonspor, večeras su šokirali Monako na Azurnoj obali - 1:0, golom Vesceia u 80. minutu.

Zvezdu sada čekaju dva meča sa mađarskim šampionom, koji će biti i posljednja šansa da se spasi evropska sezona...

Lacio je razbijen u Danskoj - 5:1 za Mitjiland, uz sigurnu ruku najboljeg crnogorskog arbitra Nikole Dabanovića.

Dabanović je dosudio dva penala za domaće - jedan je realizovan (Evander za 3:0), drugi nije, ali je Isaksen odbijenu loptu ubacio u mrežu za 4:1.

Adam Marušić ušao je u igru kod rezultata 3:0 i nije mogao da popravi štetu...

Drugi gol Danaca bio je predmet video analize (VAR), ali se ispostavilo je pomoćnik Milutin Đukić donio pravu odluku...

I istoj, grupi F, još jedna goleada - Fejnord je pobijedio Šturm sa 6:0.

Sva četiri tima imaju po tri boda...

Mančester junajted je pobijedio u Moldaviji (2:0), a "šerif" je Kristijano Ronaldo - Portugalac je postigao prvi gol ove sezone, doduše iz penala, za 2:0. Prethodno je mrežu Šerifa pogodio Sančo.

Junajted se iskupio za poraz od Real Sosijedada u prvom kolu. Baskijci su večeras otišli na šest bodova, pobjedom kod kuće protiv kiparske Omonije (2:1).

Prvu pobjedu u Ligi Evrope ostvarila je Roma - 3:0 protiv Helsinkija, iskupivši se za poraz od Ludogoreca u Bugarskoj u pršošlom kolu.

Finci su na "Olimpiku" od 15. minuta igrali bez isključenog Tenha, ali su izdržali do poluvremena.

Čim je krenuo nastavak, goleada Rimljana - Dibala u 47, Pelegrini u 49. i Beloti u 68. minutu donijeli su Murinjovom timu prve bodove.

U istoj grupi Betis je pobijedio Ludogorec u Sevilji sa 3:2.

Bonus video: