Džudović: Pozitivan prvi krug, ekipa je hrabrošću zaslužila čestitke

Budućnost nakon prvog od četiri kruga šampionata dijeli prvo mjesto na tabeli sa Sutjeskom i Dečićem

6446 pregleda 5 komentar(a)
Džudović je od dolaska na kormilo "plavih" osvojio 17, od mogućih 21 bod, Foto: Fscg.me
Džudović je od dolaska na kormilo "plavih" osvojio 17, od mogućih 21 bod, Foto: Fscg.me

Budućnost nakon prvog od četiri kruga šampionata dijeli prvo mjesto na tabeli sa Sutjeskom i Dečićem. Ta tri tima imaju po 17 bodova, a "plavi" na reprezentativnu pauzu odlazi u super raspoloženju - poslije sigurne pobjede nad Mornarom pod Goricom - 2:0.

„Plavi“ su u 9. kolu domaćeg šampionata pobijedili „mornare“ pod Goricom, odigrali još jednu sigurnu utakmicu, vezali sedmi meč bez poraza sa samo jednim primljenim golom (pet pobjeda, dva remija), upisali četvrti okršaj zaredom bez primljenog pogotka...

Sve su to stvari sa kojima trener Miodrag Džudović može da bude zadovoljan, baš kao što može da ga raduje partijama Marka Bakića, koji je postigao vodeći gol, da bi kod drugog pogotka upisao asistenciju za Zorana Petrovića nakon minijature i sjajnih driblinga na 16 metara.

"Zadovoljan sam igrom, mogli smo da damo malo više u napadu, ali mislim da smo igrali hrabro i da smo kontrolisali igru“, kazao je 43-godišnji šef stručnog štaba „plavih“ za klupski sajt, i dodao:

"Naravno, moram priznati da smo u pojedinim trenucima imali malo sreće i moram da pohvalim igru protivnika koja je bila balansirana. Znali smo da će da bude teško, jer Mornar ima individualni kvalitet kod određene grupe igrača, posebno prema naprijed. Zbog svega toga, ponavljam: zadovoljan sam nakon trijumfa“.

Nakon lošeg starta prvenstva, naš tim se podigao dolaskom Džudovića na mjesto prvog trenera, osvojio 17 bodova od mogućih 21, pozicionirao se u vrhu tabele...

"Momcima sam u svlačionici poslije utakmice rekao da nam je trebalo da završimo ovaj period od mjesec i po dana - koliko smo proveli zajedno - sa pozitivnom notom. Uspjeli smo i ponosan sam na ekipu kako je dala sve od sebe u prethodnom periodu. Sada ćemo malo da odmorimo, oporavimo se i idemo dalje. Pripremićemo se za ono što nas čeka u oktobru, a to je dio prvenstva kada igramo sa konkurentima i favoritima za titulu“, poručio je Džudović.

Bonus video: