Bitka za Madrid bez Savića i Benzeme

Madridski derbi večeras od 21 sat na Vandi, Atletiko Madrid želi da prvi porazi prvaka Španije i Evrope, Real Madrid

2709 pregleda 2 komentar(a)
Kolćonerosi će biti maksimalno motivisani - dolazi prvak iz komšiluka, Foto: Reuters
Kolćonerosi će biti maksimalno motivisani - dolazi prvak iz komšiluka, Foto: Reuters

U Madridu od 21 sat će biti mirno, tajac! Biće živo, tačnije urbnebesno i očekuje se da sve pršti samo u dvorištu Atletiko Madrida - Vandi Metropolitanu.

"Kolćonerosi" se nadaju da će iskoristi izostanak Karima Benzeme i prvi skinu "skalp" prvaku Evrope i Španije, najljućem rivalu Real Madridu.

Lišeni pomoći centralne figure odbrane, crnogorskog štopera Srefana Savića, jer Ćolo Simeone se jednom opekao!

Iako španski mediji navode da postoji šansa da Stefan Savić, nakon pet utakmica pauze zbog povrede bude u kombinaciji za tim..,

- Prošle sezone nas je skupo koštalo vrijeme koje smo morali da provedemo bez Savića i Himenesa. Nadam se da se tako nešto neće ponoviti. Oni su nam veoma važni - istakao je Simeone.

Atletiko nakon pet kola ima 10 bodova, već je na minus pet od aktuelnog šampiona i večerašnjeg protivnika.

- Ne gledam mnogo tabelu, niti mislim o tome u ovom trenutku. Moja briga je kako će ekipa da izgleda, kako ćemo da sprovedemo u djelo sve ono što pripremimo. Derbi je velika utakmica, pobjeda uvijek donosi nešto više od sama tri boda - dodao je Ćolo.

A ”kraljevski klub” je poseban rival.

- Real je sjajan spoj iskusnih i mladih igrača koji su odranije na vrhunskom nivou. To je tim sa navikom pobjeđivanja, šampion Španije i Evrope koji nas uvijek inspiriše. Moramo da budemo veoma pametni kako bismo iskoristili prednosti koje imamo u odnosu na protivnika - kazao je Argentinac.

On je dobio džokera, novog milkjenika u liku Belgijanca Aksela Vicela, koji je kao slobodan igrač već stekao povjerenje. Vicelova svestranost je dar za Atlético. Ovo je posebno važno jer je ekipa i prošle sezone imala krizu s povredama centralnih bekova.

Samo je Savić prošao bez težih povreda, iako je i on propustio 12 utakmica i ukupno je na terenu proveo 71,3 odsto. Ostali su imali više problema - Himenes (59,7%), Ermoso (54,5%) i Felipe (44%).

Protiv Selte i Bajera Simeone je probao Wicela na desnoj strani, prethdono i kao štopera, iako je Belgijanac defanzivni vezista.Tajo da je sa Vicelom moguće se vratiti i formaciji 4-4-2.

- Daje nam puno odbrani, iako je došao da igra u veznom redu - objasnio je Simeone.

Real je u osam utakmica - računajući La Ligu, Ligu šampiona i Supwerkup Evrope - upisao isto toliko pobjeda. Početak sezone nije mogao da bude bolji za tim Karla Anćelotija.

- Bilo je mečeva u kojima smo bili odlični, onih u kojima smo bili dobri, ali i nekih gdje nismo. Bitno je da smo u svim utakmicama imali pravu reakciju. Sada je pred nama najveći izazov u sezoni - rekao je Anćeloti i dodao:

- Atletiko igra pred svojim navijačima, na svom stadionu uvijek daje sve što ima. Atletiko je tim koji se ne predaje, ali moramo da se nametnemo.

Karim Benzema je i dalje van tima zbog povrede.

- Karim se osjeća dobro, ali nije spreman. Počeo je da trenira, očekujem da se vrati na teren nakon reprezentativne pauze - poručio je italijanski legendarni trener..

Bonus video: