Petrović Njegoš: Ostaje žal što Jezero nije prvo

Jezero je u posljednja dva kola remiziralo sa liderima prvenstva i u drugi krug će sa minusom od dva boda za vodećim trojcem

9079 pregleda 5 komentar(a)
Pred start sezone Jezero je bilo autsajder, Petrović Njegoš traži napad bez obzira na ime rivala, Foto: FSCG
Pred start sezone Jezero je bilo autsajder, Petrović Njegoš traži napad bez obzira na ime rivala, Foto: FSCG

Budućnost u Beranama, a potom ni Dečić na svom terenu nisu uspjeli da nadigraju Jezero. Oba duela Plavljani, klub sa najmanjim budžetom i najgorim uslovima za rad - jedini su prvoligaš bez stadiona, završili su neriješenim ishodom.

U Tuzima sinoć Jezero je odigralo 1:1 protiv favorita prvenstva, Dečića, ali...

"Ispustili smo ih! Tačno je da su mogli da dođu i do prednosti od 2:0, nakon prečke početkom nastavka ali je moj utisak da smo bili bliži. Nakon izjednačenja imali smo stativu, ali..", kazao je za "Vijesti" Rade Petrović Njegoš, trener najprijatnijeg iznenađenja prvog kruga Meridianbet Prve crnogorske lige.

Jezero će reprezentativnu pauzu dočekati sa dva boda manje od trojca na čelu tebele, Budućnosti, Sutjeske i Dečića.

"Ostaje žal za prvim mjestom, jer ma kako da bi to paradoksalno zvučalo u najavi šampionata, činjenica je da smo u posljednjem minutu primili golove od Iskre i Petrovca, a tačno je da smo tako dobili Jedinstvo. Ako sumiramo, malo sreće je falilo da budemo prvi", rekao je trener Jezera i dodao:

"Respekt do nesrećno primljenog gola od igrača Tuzi je jedino što sam, tokom ovog dijela sezone, uopšte mogao da zamjerim mojim igračima. Ali taj udar vjetra koji je zaustavio loptu i onemogućio našeg golmana Stefana Kastratovića da boksuje loptu, probudio je ekipu, mada je i dva minuta ranije bila šansa za nas ali smo besporebno prekombinovali. Počeli su da igraju kako znaju moji igrači i zaslužili su remi, ali i pauzu od tri dana. Pripremu ćemo nastaviti u srijedu".

Jezero su napustili tokom ljeta najubojitiji igrači, u čemu je tajna dobrih rezultata?

"Tačno je da smo premašili plan, ali je takođe tačno da su uprkos neuporedivo izdašnijiom ponudama naših petorica startera ostali u ekipi. To dovoljno govori o odnosu, poštovanju, razumijevanju, ljudskim kvalitetima... Imamo najmanji budžet, ali i fantastičnu grupu dobrih ljudi, ne samo na terenu. Niko mi se ne miješa u posao, nema tih, u našem fudbalu uobičajenih sugestija, zahtjeva, instrukcija... Svako se trudi da da maksimum i za sada smo iznad plana predviđenog našim ciljem - direktnom opstanku. Naravno, naša ekipa će igrati napadački, probati više", zaključio je Petrović Njegoš.

Bonus video: