Monca protiv Juvea stigla do prve pobjede u ligi i vjerovatno potpisala otkaz Alegriju

Jedini gol za Moncu postigao Gutkjer u 74. minutu

7753 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje fudbalera Monce, Foto: Reuters
Slavlje fudbalera Monce, Foto: Reuters

Fudbaleri Monce bili su šest mečeva bez pobjede u Seriji A, zakucani za dno tabele, a onda su danas dočekali Juventus, iskoristili krizu u kojoj se nalazi italijanski gigant i savladali ga 1:0.

Ovo ne samo da je bio prvi trijumf Monce ove sezone, već prvi u istoriji kluba u Seriji A. Kakav način da se ispiše istorija, protiv Juventusa, kluba koji je najviše puta stizao do Skudeta.

Samim tim, vjerovatno je novi italijanski prvoligaš potpisao otkaz Masimilijanu Alegriju, budući da navijači danima traže njegovu smjenu, a i rezultati nisu najbolji. Čelnici Juvea do danas su isticali da podržavaju trenera, a jedna od prepreka otkazu može biti velika odšteta, koju bi Alegri dobio u slučaju raskida saradnje.

Juve nakon sedam mečeva u Seriji A ima svega deset pobjeda i još ne zna za pobjedu u gostima ove sezone. "Stara dama" je upisala dva trijumfa i to protiv Specija i Sasuola u Torinu.

Monca je do gola, koji je bio dovoljan za pobjedu, stigla u 74. minutu kada je Gutkjer iskoristio lošu reakciju štopera gostiju i savladao Perina.

Najbolju šansu nakon primljenog pogotka Juve je imao preko Kina, ali je on sa pet metara glavom šutirao pravo u golmana Monce Di Gregorija.

Inače, klub iz Torina je od 40. minuta igrao sa igračem manje, jer je crveni karton dobio Anhel di Marija.

Ubjedljivu pobjedu ostvario je Lacio na gostovanju Kremonezeu (4:0), a meč je oblježio Ćiro Imobile, koji je postigao dva pogotka. U listu strijelaca su se upisali Sergej Milinković-Savić i Pedro.

Fiorentina je savladala Veronu (2:0), a golove su postigli Ikone i Fernandes.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video: