Fede Valverde najbolji sportista Urugvaja

Igrač koji je 2016. stigao u Real za pet miliona eura iz Penjarola je bio značajan šraf u ekipi koja je prošle sezone osvojila Ligu šampiona i Primeru, a u finalu elitnog takmičenja protiv Liverpula je asistirao Vinisijusu za jedini gol

3561 pregleda 1 komentar(a)
Federiko Valverde slavi gol protiv Atletika, Foto: REUTERS/Susana Vera
Federiko Valverde slavi gol protiv Atletika, Foto: REUTERS/Susana Vera

Nekada je Florentino Peres dovodio najskuplje igrače svijeta, nekoliko puta pravio „galaktikose”, ali je posljednjih godina promijenio pristup.

Predsjednik Reala se, sa svojim timom saradnika, trudi da angažuje talentovane mlade fudbalere, koji na „Santjago Bernabeuu” postaju vrhunski igrači.

Taj put je već prošao Vinisijus Žunior, trenutno jedan od najboljih fudbalera svijeta, a odlično ga prate i Rodrigo i Federiko Valverde.

Mladi Brazilac je sinoć načeo Atletiko na „Metropolitanu”, a Urugvajac povisio na 2:0 i pokazao zašto Real nije htio ni da čuje za njegovu prodaju kada se za 24-godišnjeg vezistu interesovao Liverpul.

Valverde, koji je prije nekoliko dana rekao da mu je san da bude kapiten Reala, dobio je još jedno veliko priznanje - proglašen je za najboljeg sportistu Urugvaja i dobio nagradu zanimljivog imena, „Charrúa de Oro”.

Igrač koji je 2016. stigao u Real za pet miliona eura iz Penjarola je bio značajan šraf u ekipi koja je prošle sezone osvojila Ligu šampiona i Primeru, a u finalu elitnog takmičenja protiv Liverpula je asistirao Vinisijusu za jedini gol.

Bonus video: