Juve, Milan, Inter i Roma izgubili u istom kolu poslije 67 godina

Posljednji put se to dogodilo 13. februara 1955. godine. Tada je Juventus poražen u Rimu od Lacija (2:1), Milan je izgubio kod kuće od Sampdorije (3:1), Roma na gostovanju drugom klubu iz glavnog grada Ligurije, Đenovi (1:0), a Roma od SPAL-a u Ferari (2:0)

4260 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Juventusa ispred navijača nakon poraza od Monce, Foto: REUTERS/Alberto Lingria
Fudbaleri Juventusa ispred navijača nakon poraza od Monce, Foto: REUTERS/Alberto Lingria

Porazi Milana i Rome od Napolija, odnosno Atalante, u derbijima 7. kola nisu iznenađenja, ali zato neuspjesi Intera i Juventusa jesu.

„Nerazuri” su bili nemoćni protiv Udinezea, koji je upisao petu uzastopnu pobjedu (3:1), a Monca je prvi trijumf u elitnom rangu (1:0) upisala protiv velikana iz Torina, rekordera Serije A sa 36 titula.

Koliko je vikend u „kalću” bio nesvakidašnji, najbolje govori činjenica da se poslije 67 godina dogodilo da dva milanska kluba, „stara dama” i „vučica” izgube u istom kolu.

Posljednji put se to dogodilo 13. februara 1955. godine. Tada je Juventus poražen u Rimu od Lacija (2:1), Milan je izgubio kod kuće od Sampdorije (3:1), Roma na gostovanju drugom klubu iz glavnog grada Ligurije, Đenovi (1:0), a Inter od SPAL-a u Ferari (2:0).

Te godine je Milan osvojio titulu, a zanimljivo je da je Udineze bio drugi.

„Zebre” su sada treće, sa bodom manje od Napolija i Atalante, dva više od Lacija i Milana, tri od Rome, četiri od Intera, šest od Juventusa i Torina...

Bonus video: