Omladinci na turniru u Danskoj, Drašković: Teška grupa, pružićemo maksimum

Crna Gora će na turniru igrati sa Engleskom, Danskom i Gruzijom

2356 pregleda 1 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore učestvovaće od 21. do 28. septembra u Danskoj na turniru preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora će na turniru igrati sa Engleskom, Gruzijom i domaćom selekcijom.

"Grupa je izuzetno teška. Engleska, Danska i Gruzija su izuzetno kvalitetne, među najjačima u šeširima u kojima su bili na žrijebu. U takvoj grupi, cilj je da pružimo svoj maksimum i da se predstavimo u što boljem svjetlu. Odradili smo sedmodnevne pripreme u Podgorici, tokom kojih nijesmo bili kompletni. Na okupu ćemo biti praktično samo jedan dan uoči duela sa Engleskom. Ipak, nadamo se da možemo napraviti neko iznenađenje", rekao je selektor Slobodan Drašković.

Rival u prvom kolu biće i, na papiru, najjača ekipa u grupi – Engleska. Taj meč igra se 21. septembra (18) u danskom gradu Hobro.

"Radi se o možda i najjačoj evropskoj reprezentaciji u ovom uzrastu. Nekoliko igrača ima već upisane nastupe u Premijer ligi, imaju određenu minutažu u tako jakom takmičenju. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu", dodao je Drašković.

Plasman u elitnu rundu kvalifikacija obezbijediće dvije najboljeplasirane ekipe, kao i najbolja drugoplasirana reprezentacija iz neke od 13 grupa.

Za turnir u Danskoj selektor Drašković pozvao je 20 igrača – golmani: Filip Domazetović (Budućnost), Šaban Kolić (Nasional, Portugal);

odbrana: Damjan Dakić (Budućnost), Emin Kujović (Keln, Njemačka), Đorđe Pešukić, Nikola Vuković, Matije Badnjar (OFK Mladost DG), Lazar Radulović (Iskra), Balša Vukotić (Mornar);

vezni red: Nikola Radusinović (Podgorica), Aleksa Ćetković, Viktor Đukanović (Budućnost), Dragan Miranović (Zeta), Nemanja Carević (Petrovac), Uroš Bulatović (Rudar), Lazar Stanišić (Dečić), Danijel Nikolić (Mornar), Petar Aničić (Sutjeska);

napad: Bojan Pavićević (Dečić), Lazar Knežević (Kom).

Bonus video: