Na sve ili ništa, Radulović: Ovoga puta neće biti neriješeno, želimo da iskoristimo napadački potencijal

Utakmica BIH - Crna Gora igra se u petak od 20 i 45

9000 pregleda 8 komentar(a)
Miodrag Radulović, Foto: FSCG
Miodrag Radulović, Foto: FSCG

Crna Gora je u Zenici spremna da ide na sve ili ništa, u skladu sa važnosti utakmice protiv selekcije Bosne i Hercegovine, nagovijestio je selektor Miodrag Radulović na brifingu sa medijima prvog dana priprema za završnu fazu grupe 3 B Lige nacija.

“Crna Gora i BIH su igrale tri puta, tri puta je bilo neriješeno, siguran sa da ovoga puta neće biti tako”, kazao je Radulović.

Odavno crnogorska fudbalska selekcija nije igrala važniju utakmicu od one koja je čeka u petak u Zenici.

Utakmicu velikog uloga, ali i bez prva na grešku. Pobjeda u gostima lansirala bi je na prvo mjesto pred posljednje kolo i meč sa Finskom pod Goricom, remi ostavio nadu, a poraz je ugasio - u evropsku elitu, ali i u plej-of za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine, plasirali bi se Bosanci, koji finiš dočekuju sa bodom prednosti.

Šansa je došla možda neočekivano, cilj u ovom ciklusu je bio drugačiji, kazao je Radulović.

“Mi se spremamo da naredne godine, kroz kvalifikacije, izborimo direktan plasman na veliko takmičenje. To je bila vizija za Ligu nacija. Zahvaljujući igračima, njihovom kvalitetu, požrtvovanju i borbenosti stigla je nagrada, došla je šansa i mi smo spremni da se borimo da je ugrabimo”, rekao je Radulović.

Crna Gora je do prilike došla efektnim pobjedama nad Rumunijom (2:0 u Podgorici, 3:0 u Bukureštu), remijem sa Bosnom i Hervegovinom kod kuće (1:1), uz poraz komibinovanog tima u Finskoj (2:0), na četiri meča odigrana u junu...

“Nama je sada imperativ da ponovimo igru i odnos koji nas je krasio u junu. Siguran sam da možemo da ispunimo sve to, a u tom slučaju rezultat neće izostati. Očekujem sportsku atmosferu, kakva je bila u Podgorici i kakvu bi trebalo da propagiraju sportisti, očekujem pun stadion i veliku borbu na terenu”, kazao je selektor.

Crnoj Gori, dakle, igra samo pobjeda, a selektor Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev upozorio je da je Radulovićev tim opasniji kada igra u gostima i kada iz defanzivnog bloka kreće u napad...

“Broj napadača koje sam pozvao govori kako želimo da igramo i djelujemo. Želimo da iskoristimo napadački potencijal koji imamo. Milim da njima 'odzvanja' utakmica u Podgorici, imali smo prečku Jovovića kod 0:0, veliku šansu kod 1:1... Trudićemo se da ponovimo igru kakvu smo pokazali u prvom meču, a potrebno nam je i malo sreće. Mislim da su je Bosanci imali i protiv nas, i protiv Rumunije i Finske kod kuće...”, naglasio je Radulović.

Pripreme sa nacionalnim timom počeće Stevan Jovetić, koji nije igrao za Hertu od 27. avgusta, imao je probleme sa povredom, a posljednji meč je odgledao sa klupe. Stefan Savić, lider odbrane i tima, nije uspio da se oporavi, definitivno je otpao iz kombinacija za posljednja dva meča...

“Vidjećemo koliko će Stevan moći da pomogne, a vjerujem da hoće. Za posljednje dvije utakmice potrebni su nam 100 posto spremni i zdravi momci”, naglasio je Radulović.

Upitno je i u kakvom je stanju strijelac spektakularnog het-trika protiv Rumunije Stefan Mugoša, koji stiže iz Japana, sa nedavno preležanim koronavirusom.

“Posljednjih sedam dana je trenirao, mnogo je bitan za našu igru. Očekujemo njegov udio u ove dvije utakmice”, rekao je Radulović.

Tokom ljeta je Crna Gora dobila još jednog igrača na velikoj sceni, Sead Hakšabanović je pojačao Seltik, igra u Ligi šampiona...

“Velika stvar za njega i za naš fudbal uopšte, vjerujem da će da pokaže kvalitet koji ima i u Seltiku i u nacionalnom timu. Problem je što čekajući transfer nije bio u trenažnom procesu, nije imao utakmice, ali postepeno se vraća i igra. Imaće svoj doprinos u naredna dva meča”, zaključio je Radulović.

Utakmica BIH - Crna Gora igra se u petak od 20 i 45.

Bonus video: