Luka Đorđević u vicešampionu Rusije

Budvanin je sa Sočijem potpisao dvogodišnji ugovor

13223 pregleda 7 komentar(a)
Đorđević, Foto: Facebook.com/pfcsochi/
Đorđević, Foto: Facebook.com/pfcsochi/

Nakon nešto više od godinu dana Luka Đorđević se vratio u Rusiju - Budvanin je potpisao dvogodišnji ugovor sa aktuelnim vicešampionom Sočijem.

Soči je prethodnu sezonu završio sa devet bodova manje od šampiona Zenita, a ove sezone nakon 10 mečeva zauzima šestu poziciju sa 17 bodova.

Đorđević u Soči dolazi kao slobodan igrač, budući da mu je na kraju sezone istekao ugovor sa danskim Vejleom. Napadač je prethodne sezone za Vejle odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima i postigao je sedam golova, a imao je i dvije asistencije.

Đorđević je veći dio karijere proveo u Rusiji. Igrao je za Zenit, Arsenal iz Tule i Lokomotivu iz Moskve. Dok je bio u Zenitu klub ga je slao na pozajmice u Tvente, Sampdoriju i Ponferadinu. Karijeru je počeo u Mogrenu.

Luka Đorđević
foto: Privatna arhiva

Đorđević je prošao mlađe selekcije fudbalske reprezentacije Crne Gore. Za A tim je odigrao 11 mečeva, postigao jedan pogodak, a posljednji put na terenu u dresu reprezentacije bio je na utakmici protiv Rumunije u Ligi nacija 2018. godine.

Godinu kasnije bio je u sastavu za utakmice protiv Bugarske i Engleske u kvalifikacijama za Euro 2020, ali nije ulazio u igru.

Bonus video: