Pogbina ispovijest istražiteljima: Uperili su pištolje u mene, obećao sam da ću platiti koliko žele

“Sjećam se samo jedne stvari. Bio sam jako uplašen. Nisam znao za šta su sposobni. Dvojica muškaraca uperila su pištolje u mene. Tada nisam imao izbora nego sam ih, u strahu za vlastiti život, uvjerio da ću platiti koliko očekuju. Ništa nisam mogao da učinim u vezi ove situacije. Bio sam iznenada napadnut", kazao je Pogba istražiteljima

6292 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Juventus.com
Foto: Juventus.com

Pol Pogba nikada neće zaboraviti veče 19. marta 2022.

Tog dana, tokom priprema francuske selekcije u Klerfontenu, slavni fudbaler je proveo nekoliko sati sa prijateljem iz detinjstva Bubakarom K. u stanu u gradiću Roisi-en-Bri, u kome je i odrastao.

Oko ponoći, dok se spremao da se vrati u hotel, Pogbu su posjetila još dva prijatelja iz komšiluka, Adama C. i braća Rušdan i Mašikour K.

Bili su sve samo ne prijatelji...

Tražili su mu da isključi telefon koji mu je zaplijenjen. Zatim se pojavila dva muškarca sa kapuljačama, u pancirima i teško naoružani.

Tada je Rušdan K. tražio od Pogbe da plati 13 miliona eura, uključujući tri miliona u gotovini, za “diskretnu zaštitu” koju su mu godinama pružali. Ovo je priča koju je Pogba 9. avgusta ispričao istražiteljima Centralne službe za borbu protiv organizovanog kriminala koji su zaduženi za istragu – slučaja pod nazivom „Kazna“ – pokušaja iznude čija je on bio žrtva, prenosi “Le Mond”.

“Sjećam se samo jedne stvari. Bio sam jako uplašen. Nisam znao za šta su sposobni. Dvojica muškaraca uperila su pištolje u mene. Tada nisam imao izbora nego sam ih, u strahu za vlastiti život, uvjerio da ću platiti koliko očekuju. Ništa nisam mogao da učinim u vezi ove situacije. Bio sam iznenada napadnut", kazao je Pogba istražiteljima.

Ucjenjivači su se kasnije pojavili i u Mančesteru, pa i u trening centru Torina, kada se Pol Pogba vratio u Juventus.

I on je odlučio da preduzme korake i traži zaštitu. Podnio je prijavu italijanskoj policiji, 16. jula, a prije dva dana petorica osumnjičenih, među kojima je i njegov brat Matijas Pogba, optuženi su za pokušaj iznude i prijetnju oružjem, nakon što su proveli nekoliko dana u pritvoru.

Pol Pogba je trenutno van terena, nakon što je zadobio povredu meniskusa tokom predsezonske turneje po SAD. On je prošle nedjelje podvrgnut operaciji, pošto prethodna terapija nije dala zadovoljavajuće rezultate.

Bonus video: