Takmičarska komisija FSCG: Mladost DG prekršila bonus pravilo, omladinci Rudara se "samopovređivali"

Bokelj dobio meč 2. CFL službenim rezultatom

7179 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Komisija za takmičenje FSCG donijela je odluku da utakmicu 5. kola 2. CFL Mladost DG – Bokelj, koja je odigrana 11. septembra, registruje službenim rezultatom 3:0 u korist Bokelja.

Usvojena je žalba Bokelja, koji je naveo da je u 70. minutu u domaćem timu umjesto Damjana Mugoše u igru ušao Nikola Ivanović.

S obzirom da je Mugoša jedan od dvojice tzv. bonus igrača, njegovim izlaskom Mladost DG je na terenu imala samo jednog fudbalera mlađeg od 21 godine, što je suprotno propozicijama takmičenja.

Takođe, Komisija za takmičenje FSCG donijela je odluku da utakmicu 5. kola Omladinske lige, Mladost DG – Rudar, koja je prekinuta u 54. minutu kod rezultata 4:0 u korist domaćina registruje tim rezultatom.

Zanimljivo je, međutim, objašnjenje šta se događalo na utakmici.

"Nakon izvršenog uvida u zapisnik sa te utakmice, Komisija za takmičenje je utvrdila da su u 42. utakmice igrači Rudara počeli da se povređuju bez bilo kakvog kontakta sa protivničkim igračima, tako da je prvo poluvrijeme završeno sa osam gostujućih igrača na terenu. Drugo poluvrijeme Rudar je počeo sa igračima koji su završili prvo, da bi se opet počeli 'povređivati', tako da su u 54. ostali sa šest igrača na terenu.

Sudija utakmice je čekao pet minuta da se povrijeđeni igrač vrati u igru, ali pošto ni nakon tog vremena nije bio dovoljan broj igrača Rudara na terenu, sudija je prekinuo utakmicu, o čemu je obavijestio delegata i predstavnike klubova.

Komisija za takmičenje utvrdila je da je prekid izazvala ekipa Rudara", navodi se u odluci TK FSCG.

Bonus video: