Katarski novac stiže i u Italiju, izbor je Sampdorija

Italijanska agencija je dobila mejl koji je poslao švajcarski posrednik, a kojim se ovjerava pismo Kalida Faleha Al Tanija, člana katarske kraljevske porodice, u kojem najavljuje namjeru da investira Sampdoriju

7148 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Italijanska agencija ANSA javlja da državni investicioni fond Katara namjerava da kupi Sampdoriju.

Kalid Faleh Al Tani, član kraljevske porodice, to je potvrdio u pismu namjere, pozivajući se na već poslatu ponudu i želju da brzo preuzme klub iz Đenove, koji je trenutno poslednji u Seriji A.

Italijanska agencija je dobila mejl koji je poslao švajcarski posrednik, a kojim se ovjerava pismo Kalida Faleha Al Tanija, člana katarske kraljevske porodice, te njegova namjera da investira Sampdoriju.

Ponuda je, navodno, već konkretizovana i želja je da se "posao što je brže moguće zatvori".

Bivši vezista Ivano Boneti, nekadašnji igrač Sampdorije i Juventusa, biće dio ovog projekta, kao i Franćesko Di Silvio, preduzetnik iz svijeta kinematografije.

Od kada je krajem prošle godine Masimo Ferero optužen da je na prevaru bankrotirao nekoliko kompanija, Sampdoriju je vodio Đanluka Vidal.

On je prije nekoliko nedjelja otkrio da mu se obratila porodica Al Tani, preko advokata. Od početka godine za italijanski tim su zainteresovani i drugi investitori.

Od ljeta 2011. Katar je vlasnik PSŽ-a preko fonda Qatar Sports Investments, podružnice državnog fonda !atar Investment Authority.

Naser Al-Kelaifi, blizak emiru Tamimu ben Hamadu Al Taniju, je predsjednik kluba.

Bonus video: