Prva četvrtina prvenstva u znaku Sutjeske

Mladost i Rudar najveća su razočarenja prvog kruga. Imali su visoke ambicije, a nisu osvojili ni polovinu od mogućeg broja bodova. Mladost je od 27 osvojila svega 12, a Rudar jedva i trećinu - 10 bodova.
55 pregleda 0 komentar(a)
Igor Ivanović, Foto: Savo Prelević
Igor Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.10.2017. 07:59h

Završen je prvi krug Telekom 1. CFL, koja se od ove sezone igra po novom, četvorokružnom, umjesto dosadašnjem trokružnom sistemu.

Deset timova već su igrali svak sa svakim, ali liga je tek na početku - do kraja prvenstva, maja naredne godine, prvoligaši će se sastati još po tri puta.

Prvu četvrtinu šampionata obilježila je Sutjeska - izabranici Nikole Rakojevića su od mogućih 27 osvojili 21 bod i prvi su na tabeli sa četiri više od Budućnosti, šest više od Zete...

Nikšićani su jedina ekipa bez poraza u dosadašnjih devet kola, ostvarili su šest pobjeda i tri remija.

Prvi su po broju trijumfa, iako nemaju najefikasniji napad, ni najtvrđu odbranu - gol više dala je Zeta (13), a gol manje primila Budućnost (tri).

Sutjeska se plasirala i u četvrtfinale Kupa, a imala je najteži žrijeb u osmini finala, gdje je deklasirala Rudar.

Budućnost je druga na tabeli, jer je doživjela poraze u derbijima, oba u gostima - izgubila je od prvoplasirane Sutjeske i trećeplasirane Zete, oba puta po 1:0.

Zeta je treća, jer je osim poraza u Grblju i od Sutjeske, remizirala sa Komom, Iskrom i Rudarom.

Mladost i Rudar najveća su razočarenja prvog kruga. Imali su visoke ambicije, a nisu osvojili ni polovinu od mogućeg broja bodova. Mladost je od 27 osvojila svega 12, a Rudar jedva i trećinu - 10 bodova.

Oba tima su promijenila trenere - Branko Smiljanić je na klupi Podgoričana naslijedio Dejana Vukićevića, koji je smijenjen nakon sedam kola zbog loših rezultata, dok je samo jednu rundu kasnije Miodrag Vukotić naslijedio Radisava Dragićevića na klupi Pljevljaka.

Trenera je nakon prvog kruga promijenio i Kom Eurozox, ali silom prilika, ne zbog loše igre – Duško Vlaisavljević je zamijenio Veska Steševića, koji je otišao i inostranstvo.

Razlike na tabeli su vrlo male, što je i najveća čar novog sistema. Tako je Grbalj do devetog kola bio 4. na tabeli, a nakon samo jednog poraza preselio se u zonu baraža za opstanak.

Iskra je obrunti primjer - Danilovgrađani su sa samo jednom pobjedom skočili iz zone baraža za opstanak na 4. mjesto, gdje će dočekati drugi krug.

Najviše golova postignuto je u 3. kolu, čak 17 (3,4 po meču), a najmanje u prethodnoh, drugom, svega pet (jedan po utakmici).

Ukupno je u devet kola, na 45 utakmica, postignuto je 90 golova - okruglo dva po meču.

Najdužu seriju pobjeda imala je Sutjeska - četiri na startu, najduži seriju poraza ekipa Petrovca (pet, od 2. do 6. kola), a remija Kom Eurozox (četiri, od 2. do 5. kola).

Bonus video: