Povratak Sona, talija Simeone

Korejac postigao prve golove ove sezone, Ćolito donio trijumf Napoliju u Milanu

4972 pregleda 0 komentar(a)
Het-trik Sona protiv Lestera, Foto: Reuters
Het-trik Sona protiv Lestera, Foto: Reuters

Antonio Konte je javno digao glas, tražio reakciju Sona vjerovatno znajući da je samo pitanje trenutka kada će napadač takvog kalibra da proradi. Italijan je čekao duže nego što je očekivao, skoro 10 utakmica, ali je nakon pobjede nad Lesterom (6:2) mogao zadovoljno da konstatuje:

- To je Son kakvog želimo.

Korejac je ušao s klupe i samo 13 i po minuta mu je bilo dovoljno da zablista u punom sjaju - upisao je het-trik i od 3:2 ekspresno odveo Sparse do ubjedljivog trijumfa koji je u tom momentu garantovao prvo mjesto na tabeli Premijer lige.

GOLMAN

Ljoris (Totenhem) - konačan rezultat od 6:2 govori da je napad londonske ekipe napravio razliku. Ali, i iskusni Francuz je bio na visini zadatka, posljednju veliku šansu je odbranio kod vođstva 3:2.

ODBRANA

Bijol (Udineze) - odbrana “zebri” je bila fantastična protiv Intera, a Slovenac je u finišu pogodio za totalni preokret - preciznim udarcem glavom je matirao zemljaka Samira Handanovića.

Bauer (Augsburg) - pucalo je po Augsburgu sa svih strana, pravo je čudo kako je Bajern na kraju poražen ili kako nije makar jednom pogodio. Odbrana malog bavarskog kluba je junački izdržala...

SREDINA

Bentankur (Totenhem) - Juventus ga je žrtvovao u januaru, a Totenhem u njemu dobio igrača koji drži sredinu terena. Koliko je samo posla odradio kod trećeg i četvrtog gola protiv Lestera - bio je strijelac, onda i asistent nakon što je oduzimao loptu protivniku. Ukratko, radi sve ono što Konte traži od veziste.

De Brujne (Mančester siti) - bio je daleko od prepoznatljivog nivoa protiv Vulverhemptona, ali je i u prosječnom izdanju “spakovao” dva pogotka - dvije asistencije, Džeku Grilišu i Filu Fodenu, lansirale su “građane” ka trijumfu.

Makengo (Udineze) - Interovi vezisti nisu bili spremni na fudbalski rat, Udineze je na čelu sa Francuzom bio nadmoćan u svakom duelu.

Valverde (Real Madrid) - i Urugvajac je među onim igračima koji su kod Karla Anćelotija postali dostojni dresa “kraljevskog kluba”. Valverde je postao nezamjenjiv, bio je i strijelac u pobjedi u madridskom derbiju.

NAPAD

Son (Totenhem) - u osam utakmica ove sezone nije bio strijelac, imao je samo dvije asistencije. A onda - rapsodija protiv Lestera i najgore odbrane u Premijer ligi.

Simeone (Napoli) - mogu “azuri” i bez Viktora Osimena u ovom periodu sezone. U timu Lućana Spaletija pogađaju svi, a Ćolito je to uradio u velikom derbiju protiv Milana - njegov gol je donio trijumf Napolitancima.

Žezus (Arsenal) - fantastičan centaršut Granita Džake, još bolji trzaj glavom i pogodak Brazilca - još jedna je to potvrda da ovaj Arsenal može da nadmudri rivale na razne načine.

Imobile (Lacio) - upisao se pet puta ove sezone, u Seriji A je više golova postigao samo Marko Arnautović iz Bolonje (šest).

Bonus video: