Mediji: Mesi je ucjenjivao Barselonu, ovo su uslovi koje je tražio da ostane

El Mundo je objavio dokumente i mejlove koje su razmjenjivali Leov otac Horhe Mesi i predstavnici Barselone

10047 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Leo Mesi je u ljeto 2021. godine napustio Barselonu, u suzama koje su obišle svijet.

Sa klubom u kome je proveo cijelu karijeru nije se dogovorio o nastavku saradnje, kazavši više puta da je uradio sve kako bi ostao.

Ipak, ako su tačni podaci koje je objavio “El Mundo”, nije bilo baš tako – Mesi je, navodno, godinu ranije, kada su počeli pregovori o produžetku tražio previše od Barse.

El Mundo je objavio dokumente i mejlove koje su razmjenjivali Leov otac Horhe Mesi i predstavnici Barselone.

"Neka im mačevi vise nad glavom", navodne su riječi Horhea Mesija koje je napisao u mejlu advokatu preko kojeg su tražili novi trogodišnji ugovor uz brojne uslove.

Jedan od uslova, prema El Mundu, bila je da mu se obezbijedi privatna loža na Kamp Nou za njegovu porodicu i porodicu Luisa Suaresa, let privatnim avionom za cijelu porodicu u Argentinu na Božić, zatim bonus od 10 miliona eura samo za potpisivanje, garanciju da će mu naknadno biti isplaćen sav novac kojeg se odrekne u korist kluba tokom krize uz tri posto kamate...

Plata je trebalo da mu bude ista - 74.9 miliona eura neto na godišnjem nivou.

I navodno je tadašnji predsjednik Đosep Marija Bartomeu možda imao namjeru da prihvati uslove, ali da nije želio da potpiše klauzulu o odlasku iz kluba – Mesi je, navodno, tražio je da mu se omogući odlazak kada to god želi i to za 10.000 eura. Tim bi bila ukinuta klauzula od 700 miliona eura za obeštećenje.

Mesi je ljeta 2020. ostao u klubu, ali godinu kasnije je otišao u PSŽ.

Mesi je u dresu katalonskog velikana odigrao 778 utakmica i postigao je 672 gola.

Bonus video: