liga nacija

Džeko: Očekujem ofanzivnu Crnu Goru; Petev: Kontrolišemo situaciju u grupi

Bosna i Hercegovina sjutra (20.45) na Bilinom polju u Zenici dočekuje Crnu Goru u 5. kolu grupe 3 B Lige nacija

11478 pregleda 1 komentar(a)
Džeko i Kolašinac na treningu u Zenici, Foto: NSBIH
Džeko i Kolašinac na treningu u Zenici, Foto: NSBIH

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Utakmica sa Crnom Gorom u petom kolu grupe 3 B Lige nacija od velike je važnosti za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Uoči duela sa "hrabrim sokolima" selektor BiH Ivajlo Petev poručio je da njegova selekcija kontroliše situaciju u grupi, te im je jako bitno da ostvare pobjedu.

"Svi su spremni, raspoloženi. Na treninzima je sve bilo pod kontrolom, a najbitnije je kako ćemo sjutra izgledati. Jako je bitno da sjutra pobijedimo. Sami znate šta nam donose tri boda. Budućnost držimo u našim rukama. Crna Gora je jaka reprezentacija, ima iskusne igrače, uz par mladih", rekao je Petev na današnjoj konferenciji.

BiH u meč ulazi sa bodom više od naše selekcije, a najveća zvijezda domaće selekcije Edin Džeko očekuje da Crna Gora od starta krene u ofanzivu.

"Očekujem tešku utakmicu. I Crnoj Gori je ovaj meč bitan i mislim da joj ne odgovara neriješen rezultat. Očekujem da Crna Gora bude ofanzivnija. Neće biti lagana utakmica", rekao je napadač "zmajeva".

Za razliku od prethodnih okupljanja, atmosfera u selekciji BiH je dobra, poručio je Džeko.

"Svi igrači su svjesni koliki je ulog. Momci su spremni, dobro se radilo i treniralo. Drago nam je što se nalazimo u ovoj situaciji. Zavisimo od naših rezultata. Znamo šta nam pobjeda donosi, pred našim navijačima. U posljednje vrijeme je bilo dosta negativne energije. Ovog puta se osjeća pozitivna energija. Ova sjutrašnja utakmica, pred rasprodatim stadionom to i dokazuje. I kad je teško, pozitivna energija se osjeti i ona pomaže. Daćemo sve od sebe na terenu, nadam se da će nam i navijači pomoći", poručio je Džeko.