Bosanci uzvraćaju gostoprimstvo - besplatan parking za Crnogorce, traži se karta više

Na prvom meču pod Goricom, u junu, navijači Crne Gore "provocirali" su goste skandirajući: "Burek sa sirom", a navijači BIH kasnije su na društvenim mrežama uzvratili: "Da Bog da Vas zvali sa biroa"

9082 pregleda 14 komentar(a)
Foto: FACEBOOK
Foto: FACEBOOK

Teren i rivalstvo je jedno, navijački i ljudski odnosi nešto sasvim drugo.

Poslije prelijepog dočeka bosansko-hercegovačke reprezentacije u Podgorici, Zenica uzvraća gostoprimstvo - obezbijediđe besplatan parking za navijače Crne Gore koji danas dolaze na Bilino Polje, da bode nacionalni tim u duelu sa BIH u Ligi nacija.

"Firma Strong Auto oduševila je malim gestom da osigura parking bez ikakve naknade za goste koji stižu iz Crne Gore", piše faktor.ba.

Još ranije je vlasnik restorana "Kod Fehre", Fahrudin Mešković pozvao navijače Crne Gore da dođu kod njega na pečenje.

Na prvom meču pod Goricom, u junu, navijači Crne Gore "provocirali" su goste skandirajući: "Burek sa sirom", a navijači BIH kasnije su na društvenim mrežama uzvratili: "Da Bog da Vas zvali sa biroa".

Nakon toga jednom državljaninu BIH zapaljen je kombi u Podgorici, a navijači reprezentacije Crne Gore prikupili su novac za novi automobil.

Kako javljaju mediji i BIH, stadion će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a karata ima na crnom tržištu.

Karte za južnu i sjevernu tribinu su se u preprodaji prodavele za 10 konvertibilnih maraka (oko pet eura), a na crnom tržištu su oko 20.

Isto važi i za ostale dvije tribine. Ulaznice za zapadnu tribinu su trenutno između 40 i 50, a prodavale su se po cijeni od 20 KM.

Gosti su dobili pet posto kapaciteta za svoje navijače, tako da se na sjevernoj tribini očekuje okom 500 najvatrenijih navijača, te još stotinjak u ložama.

Meč BiH - Crna Gora počinje večeras u 20 i 45.

Bonus video: