"Laka konjica" pretrčala Njemačku, Engleska u nižem rangu!

Na Puškaš areni Mađarskoj treba remi za pobjedu u grupi svjetskih prvaka - "laka konjica slavila u Njemačkoj (1:0), Italija identično nad Engleskom

4990 pregleda 1 komentar(a)
Dva puta Engleze pa Njemce, mogu li Mađari iznenaditii i Evropskog prvakaM, Foto: REUTERS
Dva puta Engleze pa Njemce, mogu li Mađari iznenaditii i Evropskog prvakaM, Foto: REUTERS

Grupu "smrti" nisu preživjeli Englezi! Finalisti prvog izdanja Lige nacija u četvrtoj sezoni preseliće se u B diviziju Lige nacija, nakon poraza na San Siru (1:0), dok je istovremeno "laka konjica" identično slavila u Lajpcigu nad Njemačkom.

Mađarska je pred posljednje kolo grupe 3 na čelu tabele sa 10 bodova, i biće joj za tri dana na "Puškaš stadionu" dovoljan remi protiv Italije za plasman u plej-of A Lige nacija.

U posljednjem kolu Njemačka će revijalno gostovati Engleskoj.

Roberto Manćini će se u pripremi utakmice "azura" u Budimpešti prisjetiti svojih najjepših igračkih dana, jer je Adam Salai dao gol "elfu" identičan njegovom u dresu Sampdorije.

Nakon kornera sa lijeve strane Dominika Soboslaia, Adam Salai je petom u stilu Manćinija pogodio gol u 17. minutu.

A Italija je patila u prvom poluvremenu protiv favorizovanih Engleza, vjerovatno uzdrmana krajem junskih kvalifkacija i porazom u Njemačkoj od 5:2.

U nastavku su Italijani vidjeli da mogu i igrač Napolija Đakomo Raspadori je efektno primio loptu, stvorio prostor i sa 18 metara evrogolom u 68, poslao Gordi Albion u niži rang.

Bonus video: