Navijači Liverpula tužili Uefu, traže odštetu zbog haosa na finalu LŠ

Navijači kluba s Enfilda od Uefe traže odštetu za psihičke i fizičke povrede koje su pretrpjeli zbog, kako su naveli, nemara organizatora

5312 pregleda 0 komentar(a)
Scene pred meč u Parizu, Foto: REUTERS
Scene pred meč u Parizu, Foto: REUTERS

Više od 1.700 navijača Liverpula podiglo je tužbu protiv UEFA zbog haosa u ovogodišnjem finalu Lige šampiona u kojem je engleski klub poražen od Real Madrida u Parizu.

Finale na stadionu Francuska u Sen Deniju kasnilo je 35 minuta jer mnogi navijači Liverpula nisu mogli da uđu na stadion s kupljenim ulaznicama.

Navijači kluba s Enfilda od Uefe stoga traže odštetu za psihičke i fizičke povrede koje su pretrpjeli zbog, kako su naveli, nemara organizatora.

Osim što su se gužvali na ulazima stadiona, navijači "redsa" bili su i žrtve lopova i huligana u Parizu.

Ljudi iz advokatske kompanije Binghams, koja zastupa neke od navijača Liverpula, rekli su da su bili užasnuti pričama onih koji su 28. maja pokušali da uđu na stadion.

"Kao dugogodišnji navijač Liverpula bio sam užasnut kad sam čuo što se dogodilo u utakmici koja je trebalo da bude kruna fudbalski sezone. Ne samo navijači, već i moji prijatelji, članovi porodice i klijenti koji su tog dana bili na stadionu, pričali su o strašnim scenama koje su se događale oko stadiona prije i čak nakon utakmice", rekao je jedan od advokata.

Liverpul je 28. maja u finalu Lige šampiona poražen od Real Madrida (1:0), a jedini pogodak postigao je Brazilac Vinisijus Žunior u 59. minutu.

Bonus video: