Selekcija jednog čovjeka, a favorit za najveće fudbalske trofeje

Portugal je i selekcija jednog čovjeka - Žorž Mendeš bez problema može da sastavi reprezentaciju "selesaa"

3397 pregleda 0 komentar(a)
U istoj reprezentaciji i agenciji, Foto: REUTERS
U istoj reprezentaciji i agenciji, Foto: REUTERS

Selekcija Portugala, favorit je na svakom takmičenju sa brojnim zvijezdama i osvajačima klupskih trofeja, ličnih priznanja.

Portugal se nakon titule prvaka Evrope, može pohvaliti i osvajanjem premijerne Lige nacija. večeras, međutim, nema prava na grešku u Češkoj, jer pred međusobni duel u Španiji, "furija" bi pobjedom kući nad Švajcarskom pobijedila u grupi 2, A Lige nacija.

Za razliku od drugih selekija, Portugal se može smatrati i ekipom jednog čovjeka - Žorža Mendeša.

Od 26 fudbalera koje je selektor Feranndo Santoš pozvao za Češku, čak 16 su Mendešovi štićenici - kompletan golmanski sastav (Diogo Košta, Žoze Sa i Rui Patrisio), a osim fudbalera Benfike, Rafe Silve i ostale napadače zastupa agencija "Gestifute" Žorža Mendeša - Kristijano Ronaldo, Rafa Leao, Pedro Neto, Žoao Feliks i Diogo Žota.

U odbrani njegovi su Žoao Kanselo, Pepe i Ruben Diaš, i još petorica u veznom redu: Danilo, Ruben Neveš, Vitinja, Mateuš Njunješ i Bernardo Silva.

Nijedna druga agenciaj nema preko dvojice štićenika u redovima "selesaa".

A ako neko sumnja da Mendeš ne bi mogao kompletirati cijelu selekciju, treba imati u vidu da je zastupnik brojnih zvijezda koji tenutno nisu u selekciji - Fabio Vieira (Arsenal), Renato Sančes (PSŽ), Andre Silva (Lajpcig), Nelson Semedo, Gonsalo Guedes, Danijel Podens (svi Vulvs), Fransisco Trinkao (Sporting), Rikardo Pereira (Lester)...

Nema javno objavljenog podatka ko zastupa selektora Fernanda Santoša, ali... Žoze Murinjo, Serđo Konseisao, Nunjo Espirito Santo, Bruno Laže i Ruj Farija su treneri pod zastupništvom "Gestifutea".

Bonus video: