Težak poraz: Omladinci primili šesticu u Danskoj

Dan pošto je mlada reprezentacija Crne Gore, u prijateljskom meču, poražena od Austrije 5:1, težak omladinaca u Danskoj (6:1) najbolje pokazuje kakvo je stanje u našim mlađim selekcijama - i to u "ozbiljnom" uzrastu

6564 pregleda 15 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Omladinska reprezentacija Crne Gore izgubila je 6:1 od domaćina Danske u Hobru, u meču 2. kola turnira preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Težak poraz izabranika Slobodana Draškovića, koji su prije tri dana, u premijernom meču sa Engleskom, ostavili puno bolji utisak, barem rezultatski (poraz 2:0).

Danci su, međutim, bili nemilosrdni, od prvog minuta su torpedovali naš gol, već do 8. minuta vodili su 2:0, do poluvremena 4:0.

Bondegard u 3, Kristensen u 8. i 27, te Dorgu u 37. minutu pogodili su mrežu Filipa Domazetovića.

Četiri gola u prvom poluvremenu za četiri izmjene koje je Drašković izvršio na pauzi.

U nastavku, Horneman je u 53. minutu dao peti gol za Dance, Viktor Đukanović je u 67. smanjio na 5:1 iz penala koji je izborio Lazar Stanišić, da bi Ling u 79. postavio konačnih 6:1.

Danci tradicionalno ne leže crnogorskim fudbalerima, posebno u mlađim kategorijama, prije šest godina su, na turniru istog ranga, u istom uzrastu, slavili sa 7:1, ali to svakako nije opravdanje za novi, katastrofalan poraz.

Dan pošto je mlada reprezentacija Crne Gore, u prijateljskom meču, poražena od Austrije 5:1, ovakav poraz omladinaca u Danskoj najbolje pokazuje kakvo je stanje u mlađim selekcijama - i to u "ozbiljnom" uzrastu, sa fudbalerima koji već igraju, ili treba da igraju, u seniorskoj kategoriji.

Turnir u Danskoj ekipa Slobodana Draškovića završava u utorak duelom sa Gruzijom.

Nije utjeha, ali Gruzija je, za sada, još gora od Crne Gore - izgubila je 6:0 od Engleske i 3:1 od Danske.

Mladi "sokoli" će pokušati da poprave utisak.

Za Crnu Goru su igrali Domazetović - Pešukić (46. Vuković), Kujović, Dakić, B. Vukotić (46. Badnjar) - Ćetković, Carević (Aničić), Radusinović (46. Miranović) - Đukanović, Nikolić, Knežević (46. Stanišić).

Bonus video: