Promenada na „Vikaridž roudu”: Bilić 17. menadžer Votforda od 2012, Vest Hem u istoriji imao 18

U eri Đina Poca samo se španski stručnjak Havi Grasija zadržao duže od godinu - od januara 2018. do septembra 2019.

4118 pregleda 0 komentar(a)
Foto: www.watfordfc.com
Foto: www.watfordfc.com

Tri meča bez pobjede u mnogim sredinama ne bi bili razlog da se upali alarm za uzbunu, ali Votford je sve sem običan klub.

Uprava „stršljenova” je nakon remija sa Sanderlendom (2:2), kojim je ekipa pala samo bod ispod linije baraža za Premijer ligu, otpustila Roba Edvardsa i ekspresno na mjesto menadžera postavila Slavena Bilića.

Ništa to nije čudno za klub iz Hartfordšajra, jer je hrvatski stručnjak čak 17. menadžer od 2012. godine!

Povezani članci

26. Septembar 2022.

Slaven Bilić stiže u Votford

Tada je Votford preuzeo Đino Poco, sin vlasnika Udinezea Đampaola Poca.

Italijanski biznismen nije imao razumijevanja za ostrvsku tradiciju, gdje su se treneri nerijetko zadržavali decenijama, pa je počela prava promenada.

U Pocovoj eri, ekipu su vodili Đanfranko Zola, Đuzepe Sanino, Oskar Garsija Đunjent, Bili Mekinli, Slaviša Jokanović, Kike Sančes-Flores (u dva navrata), Valter Macari, Marko Silva, Havi Grasija, Najdžel Pirson, Vladimir Ivić, Ćisko Munjos, Klaudio Ranijeri, Roj Hodžson i Edvards, a sada će i Bilić.

Dva puta je kao pripremeni trener ekipu preuzimao Hejden Malins, a samo se Grasija zadržao duže od godinu - od januara 2018. do septembra 2019, a odveo je i ekipu do finala FA kupa.

Đunjent je vodio ekipu na svega četiri meča, Mekinli na dva, a Jokanović ih je naslijedio, uveo ekipu u Premijer ligu, ali nije dobio šansu da je vodi u najjačem takmičenju na svijetu...

Zanimljivo, Vest Hem je osnovan 1895. godine, a Dejvid Mojes mu je tek 18. menadžer u istoriji.

Bonus video: