Italijani osvojili Budimpeštu i pridružili se Hrvatskoj i Holandiji na fajnl-foru

Evropski prvak je u Budimpešti savladao Mađarsku 2:0 golovima Đakoma Raspadorija u 27. i Federika Dimarka u 52. minutu i osvojio 1. mjesto u grupi 3

10069 pregleda 1 komentar(a)
Đakomo Raspadori slavi prvi gol, Foto: Reuters/Bernadett Szabo
Đakomo Raspadori slavi prvi gol, Foto: Reuters/Bernadett Szabo

Treći učesnik fajnl-fora A Lige nacija je Italija, koja se pridružila Hrvatskoj i Holandiji.

Evropski prvak je u Budimpešti savladao Mađarsku 2:0 golovima Đakoma Raspadorija u 27. i Federika Dimarka u 52. minutu i osvojio 1. mjesto u grupi 3.

Domaćima je odgovarao i bod na „Puškaš areni”, a zasluge što nije bilo tako ima i Đanluiđi Donaruma, koji je u 50. minutu odbranio tri šuta za sedam sekundi.

„Azuri” su presingom od početka tražili grešku domaće odbrane, koja je stigla u 27. minutu, kada je Raspadori lako zatresao mrežu.

Sve je bilo gotovo u 52. minutu, kada je nakon sjajne akcije bek Intera ostao sam na drugoj stativi i samo ubacio loptu u praznu mrežu.

Na utakmici bez rezultatskog značaja, Engleska je na „Vembliju” preokrenula poslije 0:2, ali je Njemačka ipak uzela bod (3:3).

„Elf” je vodio golovima Ilkaja Gindogana iz penala u 52. i Kaija Haverca u 67. minutu, izjednačili su Luk Šo u 71. i Mejson Maunt u 75, da bi u 83. preokret potpisao Hari Kejn sa bijele tačke.

Konačni rezultat je postavio Haverc nakon greške golmana Nika Poupa u 87. minutu.

Gordi Albion je još ranije ispao u B diviziju, a ispao je bez pobjede, sa tri remija i gol razlikom 4:10.

Standings provided by SofaScore

Bonus video: