Srđan Kljajević: Riješili su nas uvođenjem trećeg špica

„Otvorili smo utakmicu sa dva žuta kartona štopera u 12. minutu, od 17. imali igrača manje... Na ovaj kvalitet, koji ima Finska, bilo je mnogo teško”, rekao je Kljajević, koji je od 67. minuta vodio ekipu, jer je isključen selektor Radulović

12433 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević

Porazom od Finske, fudbaleri Crne Gore su zaključili septembarski ciklus u B Ligi nacija, na čijem su se početku nadali 1. mjestu u grupi 3 i baražu za Evropsko prvenstvo.

Ta šansa je propuštena u Zenici, a večeras je izgubljeno i 2. mjesto u grupi, koje bi praktično garantovalo baraž za EP.

„Nijedan poraz nije lak. Otvorili smo utakmicu sa dva žuta kartona štopera u 12. minutu, od 17. imali igrača manje... Na ovaj kvalitet, koji ima Finska, bilo je mnogo teško”, rekao je Srđan Kljajević, koji je od 67. minuta vodio ekipu, jer je isključen selektor Miodrag Radulović.

„Hrabri sokoli” su od 17. minuta igrali sa desetoricom, kada je isključen Žarko Tomašević. Finci su dominirali, a meč su prelomili na startu nastavka - selektor Marku Kanerva je ubacio trećeg špica, Joela Pohjanpala, a odbrana „pukla”, pa su debitant Oliver Antman i Benjamin Kalman golovima u 47. i 52. minutu praktično sve riješili.

„Borili smo se, u 1. poluvremenu smo se držali kako bi trebalo, ali su Finci uvođenjem trećeg špica odmah nas riješili. Tu je utakmica završena. Pokušali smo do kraja, imali neke polušanse, ali bilo je jako teško”, napomenuo je Kljajević.

Da stvar bude gora, u 1. poluvremenu su zbog povreda izašli Risto Radunović i Sead Hakšabanović.

„Prinudne izmjene Hakšabanovića i Radunovića su sve poremetile. Mnogo teško je bilo igrati po ovakvom vremenu i protiv ovakvog suparnika sa igračem manje od 17. minuta”.

U 1. poluvremenu je meč završio i Stevan Jovetić, kako bi Aleksandar Šćekić ušao na mjesto Nikole Vukčevića, koji se nakon isključenja Tomaševića pomjerio na štopersku poziciju.

„Nije bila planirana ta izmjena, ali smo sticajem okolnosti morali da probamo da zadržimo posjed lopte što više. Nismo uspjeli”, napomenuo je Kljajević.

Nekadašnji golman se zahvalio publici.

„Sve čestitke za ljude koji su po ovakvom vremenu došli, svaka im čast. I na kraju su ostali da pozdrave igrače, koji su to zaslužili”.

Bonus video: