Manćini: Izgubio sam glas od vikanja posljednjih 20 minuta

Italijani savladali Mađare i plasirali se na završni turnir Lige nacija

5569 pregleda 0 komentar(a)
Manćini na sinoćmnjem meču, Foto: Reuters
Manćini na sinoćmnjem meču, Foto: Reuters

Fudbaleri Italije u posljednjem kolu Lige A uspjeli su da savladaju Mađarsku 2:0 i plasiraju se na završni turnir, koji se održava u junu naredne godine.

"Azuri" su u Budimpešti slavili golovima Raspadorija i Dimarka i preuzeli prvo mjesto od domaće selekcije.

"Bili smo odlični 70 minuta, posljednjih 20 mi se nije dopalo. Kada tako naporno radite da steknete prednost od dva gola, nema nikakvog smisla da ovako patite u posljednjih 20 minuta. Trebalo je da nastavimo da pritiskamo i tražimo treći gol. Izgubio sam glas jer sam se konstantno drao tih posljednjih 20 minuta. Srećni smo, važno je da smo na završenom turniru", rekao je selektor Italije Roberto Manćini.

Manćini je pohvalio Donarumu, koji je odigrao odličan meč i spriječio Mađare da postignu pogodak.

“Điđo je odradio dobar posao, vidi se da sada brani redovno u Pari Sen Žermenu... Njegovo samopouzdanje to pokazuje. Srećan sam jer smo željeli da se plasiramo u plej-of sa ove dvije pobede protiv Engleske i Mađarske. Zato smo prikazali dve jako dobre predstave."

Italijanski selektor je na kraju pohvalio i mađarske navijače.

“Navijači su bili nevjerovatni, navijali su za Mađarsku od prvog do posljednjeg minuta i zahvaljujem im se na aplauzima upućenim na naš račun. Marko Rosi radi zadivljujuće dobar posao. Kada pobijedite i Englesku i Nemačku, to nije slučajnost."

Bonus video: