Blago iskupljenje na kraju: Omladinci pobijedili Gruziju

Izabranici Slobodana Draškovića tako su završili kvalifikacije na 3. mjestu od četiri tima, te donekle se iskupili za loš utisak i poraze u prva dva meča, od Engleske 2:0 i posebno Danske 6:1.

2035 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas u danskom Hjeringu selekciju Gruzije 3:1, u trećem kolu devete grupe preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Slobodana Draškovića tako su završili kvalifikacija na trećem mjestu od četiri tima, sa tri osvojena boda, te blago se iskupili za loš utisak i poraze u prva dva meča, od Engleske 2:0 i posebno Danske 6:1.

Crnogorska selekcija do pobjede došla je golovima Bojana Pavićevića u 43. i Viktora Đukanovića u 73. i 77. minutu.

Jedni pogodak za Gruziju, koja je turnir završila bez bodova, postigao je Nikolozi Covrebašvili u 54. minutu.

"Mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili, a mogli smo i ubjedljivije da slavimo. Iako je ovo bila treća utakmica u kratkom roku, momci su je odigrali na visokom nivou, i u fizičkom i u taktičkom smislu. Gledajući ukupno naš nastup na ovom turniru, uglavnom sam zadovoljan, osim drugim poluvremenom utakmice sa Danskom. Rekao bih da smo ostavili dobar utisak u veoma jakoj konkurenciji Engleske, Danske i Gruzije", rekao je Drašković.

U meču za prvo mjesto u grupi Engleska je pobijedila Dansku 4:2.

Obje selekcije, pobjedama u prva dva kola, obezbijedile su plasman u elitnu rundu kvalifikacija.

Crna Gora: Šaban Kolić, Nikola Vuković, Đorđe Pešukić, Damjan Dakić (od 71. Emin Kujović), Balša Vukotić (od 71. Matije Badnjar), Nemanja Carević (od 63. Uroš Bulatović), Dragan Miranović, Aleksa Ćetković, Lazar Stanišić, Viktor Đukanović, Bojan Pavićević (od 90.+1 Danijel Nikolić).

Bonus video: