"Nema logike da Ronaldo bude starter na Mundijalu"

Portugal sinoć izgubio od Španije 1:0, Ronaldo nije bio na nivou

5224 pregleda 1 komentar(a)
Ronaldo na utakmici sa Špancima, Foto: Reuters
Ronaldo na utakmici sa Špancima, Foto: Reuters

Fudbaleri Portugala propustili su priliku da se još jednom plasiraju na završni turnir Lige nacija. Portugalcima je sinoć, u posljednjem kolu protiv Španije, za prvo mjesto dovoljan bio i bod, ali su bez tog boda Kristijano Ronaldo i saigrači ostali u 88. minutu kada je Alvaro Morata postigao jedini gol i "furiji" donio minimalan trijumf - 1:0.

Tako je, umjesto Portugala, na završni turnir otišla Španija, koja se pridružila Holandiji, Hrvatskoj i Italiji.

A u centru pažnje nakon sinoćnjeg meča u Bragi je Kristijano Ronaldo. Propustio je nekoliko prilika, na kraju je bacio kapitensku traku, pa se našao na meti kritika.

Ronaldo je u lošoj formi ove sezone. U Mančester junajtedu nije u prvim planovima menadžera Erika ten Haga, a ove sezone odigrao je svega osam utakmica za "đavole". Postigao je jedan gol za 376 minuta i to u Ligi Evrope, pa je sa slabim partijama nastavio i u dresu reprezentacije.

Tako je uoči meča sa Špancima, portugalski list "A Bola" na naslovnoj strani napisala - "Manje Ronalda više Portugala". Ispostavilo se da su u pravu, jer je Ronaldo jedan od najvećih krivaca za sinoćnji poraz od "furije".

Portugalci su pisali da je Ronaldo morao da bude na klupi, jer nema dovoljno odigranih minuta ove sezone. Ronaldo je postigao gol iz penala protiv Češke, ali je protiv Španije bio blijed. Pogrešno je dodavao i djelovao je frustrirano, što je izazvalo brojne reakcije njegovih fanova na društvenim mrežama. U jednoj anketi 57 posto portugalskih navijača navelo je da ne želi Ronalda u prvom sastavu na Svjetskom prvenstvu.

"Ne kritikujem ga. Samo podsjećam da svakoj dobroj stvari mora doći kraj", napisao je jedan navijač, a drugi dodao:

"On još ima mentalitet, ali njegove sposobnosti slabe. To je normalno s godinama. Bez obzira na to koliko ga volite, vrijeme je da se polako povuče."

Portugalski fudbalski novinar Zek Louri je zaključio:

"Nema baš nikakve logike da Ronaldo bude starter na Svjetskom prvenstvu. Ne kada su tu Rafael Leao, Pedro Neto, Žoao Feliks i mnogi drugi talentovani igrači koji čekaju svoje mjesto. Još jedna loša utakmica danas za Ronalda."

Bonus video: