Njemci neće igrati kvalifikacije za Euro, Birof: Imamo veću fleksibilnost, želimo da igramo protiv jakih ekipa

Primjera radi fudbalske reprezentacije Francuske i Katara učestvovale su u kvalifikacijama za Euro 2016, odnosno Mundijal 2022. godine, iako su kao domaćini obezbijedili učešće

7138 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fudbalska reprezentacija Njemačke neće učestvovati u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Njemci su domaćini kontinentalne smotre za dvije godine, ali su imali mogućnost da budu smješteni u jednu grupu i sa selekcijama koje bi bile žrijebane u tu grupu igraju utakmice, ali bez rezultatskog značaja.

Primjera radi fudbalske reprezentacije Francuske i Katara učestvovale su u kvalifikacijama za Euro 2016, odnosno Mundijal 2022. godine, iako su kao domaćini obezbijedili učešće. Katar je u kvalifikacijama za Mundijal bio u grupi sa selekcijama Portugala i Srbije.

Njemačka, kao domaćin kontinentalne smotre, neće prihvatiti ulogu "gosta" i u terminima kvalifikacija će igrati prijateljske utakmice.

"Kao domaćini već smo se kvalifikovali. Ovo nam daje veću fleksibilnost prilikom pravljenja planova sljedeće godine tako da možemo da se pripremamo protiv jakih reprezentacija", rekao je direktor reprezentacije Nemačke Oliver Birof.

Žrijeb za kvalifikacije na programu je 9. oktobra u Frankfurtu, a kvalifikacije kreću u martu naredne godine.

Bonus video: