Opasnost za Crnu Goru: Povratak Lorda Bendtnera

Noćni život Londona, buran temperament, ali i nedovoljna želja da se maksimalno posveti fudbalu usporili su njegov put, a on se izgubio u lutanju između Arsenala, pozajmica u Sanderlendu, pa Juventusu, u kome je igrao sa Mirkom Vučinićem
5 komentar(a)
Niklas Bentner, Foto: AP
Niklas Bentner, Foto: AP
Ažurirano: 02.10.2017. 08:15h

Možda je Kristijan Eriksen trenutno prvi as danskog fudbala, uostalom – jedan je od najboljih igrača u Premijer ligi, ali je Niklas Bendtner, ipak, zvijezda selekcije, koja će u četvrtak istrčati na stadion pod Goricom.

Bendtnet je tri godine bio fudbalski „mrtav“, izgledalo je da ne postoji šansa da oživi karijeru...

Ova sezona je, međutim, označila povratak nekadašnjeg velikog talenta Arsenala na najveću scenu, pa i povratak u nacionalni tim.

Bendtner (29) je kao 17-godišnjak debitovao u engleskom šampionatu, bio dominantna napadačka figura, predviđalo se da će napraviti velike stvari...

Noćni život Londona, buran temperament, ali i nedovoljna želja da se maksimalno posveti fudbalu usporili su njegov put, a on se izgubio u lutanju između Arsenala, pozajmica u Sanderlendu, pa Juventusu, u kome je igrao sa Mirkom Vučinićem.

Dolazak u Volfsburg prije tri godine bio je šansa za rehabilitaciju, ali je ostao upamćen ne po golovima, već zbog toga što je uporno na treninge, na koje je često kasnio, i utakmice dolazio u vozeći razne modele „Mercedesa“, iako je sponzor Volfsburga bio – „Folksvagen“. Kažnjavan je, ali nije odustajao, bez nekog jasnog razloga...

Sa najveće scene je nestao definitivno prošle sezone kada je zaigrao u Notingem Forestu, a u engleskoj drugoj ligi upisao samo tri gola.

U tom periodu, kako navode danski mediji, raskinuo je dugogodišnju vezu sa glumicom Džuli Zangeberg, što ga je dodatno „slomilo“.

„Nemam motiv da igram. Potpuno sam odustan“, govorio Bendtner.

U martu ove godine, nakon otkaza u Forestu, stigao je poziv Rozenborga. Počeo je katastrofalno...

„Izgleda nezainteresovano na terenu. Apsolutni promašaj“, kazao je nekadašnji as Rozenborga Štefan Iversen.

Ljeto je, međutim, promijenilo sve.

„Pronašao je novu ljubav, 19-godišnju Nastju Madsen, i valjda je pronašao razlog da makar pokuša da bude uspješan kao nekad“, pisali su danski mediji, koji su mu davno nadjenuli nadimak po kome je poznat – Lord.

Šta god – Bendtner je u Rozenborgu, i u zagrljaju tinejdžerke, našao mir i sredinu koja mu odgovara.

Već je postigao 14 golova u svim takmičenjima, što je tri puta više nego u posljednjih pet godina!

Norvežani ga ne zovu Lord, već Kralj, a selektor Danske Age Hareide, inače Norvežanin, za mečeve sa Crnom Gorom i Rumunijom nije ga pozvao kao rezervu, što je uradio u septembru, pred duele sa Poljskom i Jermenijom, već kao igrača od koga očekuje da selekciju odvede u Rusiju.

„Iza mene je težak period. Neke stvari nisam radio kako je trebalo, ali ima vremena za mene“, rekao je Bendtner.

Bonus video: