Sutjeska i Dečić favoriti kod kuće, Jezero u Pljevljima, jadranski okršaj u Petrovcu

Budućnost dočekuje posljednjeplasiranu Iskru, u jedinom meču 10. kola koji će se igrati u nedjelju (stadion pod Goricom, 15 h)

12991 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Meridianbet 1. CFL
Foto: Meridianbet 1. CFL

Nastavlja se Meridianbet 1. Crnogorska fudbalska liga, nakon 14 dana pauze zbog utakmica reprezentacija u Ligi nacija.

Počinje drugi krug šampionata, nakon što su u prvih devet kola 10 timova po jednom između sebe odmjerila snage.

Na vrhu su Sutjeska, Budućnost i Dečić, koji u 10. kolu imaju domaće mečeve sa tri posljednjeplasirana tima na tabeli. I, jasno - veliki su favoriti da osvoje bodove.

Sutjeska, koja je na čelu zbog najbolje gol-razlike, sjutra u 15 sati dočekuje Jedinstvo-Francu. Nikšićani će pokušati da se revanširaju Bjelopoljcima, koji su u 1. kolu, krajem jula, zakinuli aktuelnog šampiona za dva boda (1:1).

Sat kasnije, u 16 časova, Dečić na Kampu Fudbalskog saveza Crne Gore dočekuje Mornar. Barani, kao i Jedinstvo, imaju osam bodova i ta dva tima dijele pretposljednju poziciju.

Budućnost sjutra posljednjeplasiranu, u jednim meču 10. kola koji će se igrati u nedjelju (stadion pod Goricom, 15 h).

Prije toga, u subotu, sastaće se Rudar i četvrtoplasirano Jezero (15 h), a na klupi Pljevljaka debitovaće Dragan Aničić.

Vrlo interesantno trebalo bi da bude u Petrovcu, na stadionu "Mitar-Mićo Goliš" - domaćin u jadranskom sudaru dočekuje Arsenal.

Tim Mladena Lambulića se u prošlom kolu, trijumfom protiv Iskre u Danilovgradu, vratio pobjedama nakon loše serije, a protiv Arsenala je ljetos u 1. kolu bio siguran u Kotoru - 2:0.

Bonus video: